1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Екофол за максимален резултат

Екофол за максимален резултат

Спестените разходи за листен тор водят до редуциране на добива

Българският производител на листни торове Екофол взе участие на Международното изложение Агра 2023 със стилен щанд и много посетители. Екофол предлага цялостни технологични решения, както в сегмента листни, така и гранулирани торове.

В началото на пролетната кампания на зърнено-житните култури пшеница и ечемик предстоят основните растителнозащитни мероприятия и заедно с тях препоръката е внасяне на комплексен листен тор. Той играе стимулираща роля и позволява на растенията да заложат максимален добив. Най-масовият и най-харесваният продукт от земеделците е Амино Експерт Импулс, защото той е с най-богат състав и е приложим при всички култури, особено добре съвместим с всички ПРЗ.

Тази година есенните посеви са силно стресирани поради редица фактори - суша, големи температурни амплитуди, затова употребата на течния биостимулатор Амино Експерт Импулс е много важна.

Какво ще се случи, ако по някакви съображения се прецени, че може без листен тор. Практиката показва, че спестените разходи за листен тор директно спестяват съществено количество килограми от добива. Именно стимулирането с продукт, който освен всички азот (в четири форми), в оптимално съотношение с магнезий и цинк, манган, желязо, бор, молибден, манган и мед ще подпомогне жизнените процеси на растенията като дишане, фотосинтеза и всичко това предполага залагане и изхранване на по-висок добив. Важен е комплексният състав от микроелементи, аминокиселини, хормони на растежа, но най-важното за добрия ефект е приложението на биостимулатора точно навреме, в ключовите фази от развитие, които определят добива. А това са ранните фази. За пшеницата това е край на братене - начало на вретенене, при царевицата - 6-7-8-и лист, за рапица във фаза начало на стрелкуване, при слънчогледа - в ранните фази или непосредствено след приложение на хербицид. Амино Експерт Импулс е безценният помощник на всеки земеделски производител.

За да бъде най-рентабилен резултатът от подхранване на растенията, на помощ идва специализираният гранулиран тор DURASOL UREA DUAL MAX 46-0-0-урея, обработена с два вида инхибитори – на уреазата и на нитрификацията. Приложен в оптимална норма, слято или редово, осигурява по-дълготрайно хранене, разпределено във времето от поникване и през цялата вегетация. Много важно за добрата организация на работата на полето е, че този карбамид може да си прилага при температура до 250С.

За да затвори цикъла, Екофол в партньорство с Агрополихим, пусна на пазара специализирани гранулирани торове с марката DURASOL – торови продукти от ново поколение, със защита от загуби.

Екофол благодари на земеделските производители за това, че заедно намират агрономическата стойност на продуктите. И като лидер на българския пазар при гранулираните торове с инхибитори, Екофол има привилегията да изнася за страни като Унгария, Румъния, Украйна, Молдова. Експертността, която развива, й отреди заслужено място както в България, така и на Балканския полуостров и в редица други страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.