1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Евгени Цветанов, земеделски производител: Четири години вече си партнираме с МЕТРО. Доволен съм!

Евгени Цветанов, земеделски производител: Четири години вече си партнираме с МЕТРО. Доволен съм!

Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България: Програмата „Отгледано с грижа в България“ скъсява дистанцията между полето и трапезата и гарантира справедливи цени за българските производители

Веригата магазини МЕТРО проведе събитие за колективно засаждане на розов домат в землището на село Лепица като част от кампанията „Отгледано с грижа в България“. Домакин на мероприятието беше земеделецът Евгени Цветанов.

МЕТРО България започва инициативи в подкрепа на български земеделци още през 2017 г. Директно работи с над 150 малки земеделски производители, от които изкупува над 300 вида локални продукти. Реализираният обем на български плодове и зеленчуци непрекъснато нараства, а за последните 3 години МЕТРО разви и добави към "Отгледано с грижа в България" асортимент от млечни продукти, месо и мед. С тях асортиментът на програмата включва повече от 430 хранителни продукта, произведени от над 300 земеделски стопани и малки хранителни предприятия.

На събитието край село Лепица присъства новият изпълнителен директор на МЕТРО България - Никола Готрон, който заяви: „Програмата „Отгледано с грижа в България“ цели да скъси дистанцията между полето и трапезата, гарантира справедливи цени за българските производители и елиминира посредниците в процеса на изкупуване. Всъщност, една от основните цели на програмата е да свърже българските производители и тяхната продукция с основна група наши клиенти, а именно ХоРеКа сектора.“

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите също подкрепи инициативата и похвали МЕТРО за дългосрочното сътрудничество.

Сред гостите на събитието беше и изпълнителният директор на ДФЗ-РА Васил Грудев. Той отбеляза напредъка на МЕТРО по отношение на работата с български производители на храни.

Домакинът на мероприятието Евгени Цветанов сподели, че работи с МЕТРО от 2017 г. „Тяхна беше инициативата. Четири години вече си партнираме, доволен съм. Плащат ни, не сме имали проблеми.“

Евгени сподели, че и други негови колеги работят с МЕТРО, а изкупните цени напълно ги удовлетворяват. Екипът на МЕТРО пожела на българските земеделци успешен селскостопански сезон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.