1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Конкурентно производство на фуражен грах

Конкурентно производство на фуражен грах

Къде се крие тайната на успеха

Агрофирма от гр. Кнежа използва продукти на UPL за отглеждане на фуражен грах. На полето е приложен биостимулаторът БМ Старт.

БМ Старт е продукт за листно приложение на база кафяви водорасли (Ascophyllum nodosum), комбинирани с микро- и макроелементи, който със своята уникална технология на физиоактиватор повишава устойчивостта на растенията на стрес, усилва фотосинтезата, подобрява опрашването и залагането на плодове, коригира дефицита на Бор (B), Молибден (Mo), Магнезий (Mg) и Сяра (S).

Технологията на UPL е резултат от дългогодишно изследване, проведено съвместно от Френския Научен Институт и Университета на Джорджиа в САЩ. В екстракт от морски водорасли Ascophyllum nodosum, добити в района на полуостров Бретан и преработени чрез щадяща „студена“ технология, която максимално предпазва полезните съставки, е изолирана активна молекула олигозахарид. Доказано е положителното й въздействие върху метаболитните процеси в растението, което неминуемо води и до по-ефективно използване на вложените минерални торове.

БМ Старт активира храненето на растенията, повишава качеството и добива на плодовете и зеленчуците.

Дозата на приложение е 200 мл/дка.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.