1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. НАЗ открива националната жътвена кампания

НАЗ открива националната жътвена кампания

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще открие официално жътвената кампания на 28 юни в землището на село Боздуганово, област Стара Загора. Наред с Жътва 2022 Управителният съвет на НАЗ ще направи и традиционното зажънване на ръжта по проекта „Хляб на мира“.

Програмата започва от 11.00 ч., а домакин е Тракийският съюз на зърнопроизводителите.

Поканени на събитието са министърът на земеделието Иван Иванов, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Николай Каварджиклиев и изпълнителният директор на „Напоителни системи ЕАД“ Николай Чалъков.

naz-jatva

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Проектът стартира през 2012 г. като добитата ръж от полето около Помирителната църква в Берлин е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2013 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави.

НАЗ е официален партньор по Проекта за България от самото му начало. Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната поема отглеждането на ръжта.

Повече информация за проекта можете да намерите на:

http://www.friedensbrot.eu/

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.