1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Общо събрание на UNITAB избра г-н Цветан Филев за Президент на ELTI

Общо събрание на UNITAB избра г-н Цветан Филев за Президент на ELTI

На 4 декември 2020 г се проведе видеоконферентно Общо събрание на Европейска асоциация на тютюнопроизводителите – UNITAB. По предварителен  Дневен ред браншовите организации в сектор “Тютюн” от Белгия, България, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Испания от Европейски съюз (ЕС), както и Швейцария извън съюза, обсъдиха важни за бъдещето на асоциацията въпроси. Акценти бяха утвърждаване на г-н Премислав Новорита от Полша за Генерален секретар на  организацията, избор на Президенти на UNITAB и на Европейска межубраншова организация в сферата на суровия тютюн в ЕС – ELTI.

Общото събранието избра за Президент на UNITAB през следващите две години г-н Теодорос Йорданис от Гърция. Взето беше решение 37-ми Конгрес на асоциацията да се проведе през 2021 г  в Гърция, ако е преминала пандемията от коронавирус.

След таен вот на страните членки на UNITAB, изпратен от държавите до най-голямата в ЕС организация на земеделски производители - COPA COGECA, за Президент на ELTI с три годишен мандат е избран г-н Цветан Филев от България с 5 гласа “ЗА”, срещу кандидатурата на г-н Никасио Боте от Испания с 3 гласа “ЗА” от гласувалите.


В средата на месец януари 2021 г, ще бъде проведено Общо събрание на ELTI.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.