1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Plant’s Soul - 100% органични торове

Plant’s Soul - 100% органични торове

Компанията представи продуктовата си листа на 9-тата среща на АЗПБ

Plant’s Soul Bulgaria e основен разпространител на утвърдена марка органични торове за земеделието, произведени от фирма ROMB Ltd – биотехнологично предприятие в България. Продуктите са 100% органични, включващи хуминопроизводни разтвори, микробиални разтвори, хидропонни разтвори и зеолити.

Част от продуктовата листа на Plant’s Soul Bulgaria беше представена на Деветата среща на Асоциацията на земеделските производители от д-р Марина Бадалова, микробиолог, завеждащ микробиологичната лаборатория на ROMB.

МИКРОБТИМА ПРОТЕКТ стимулира развитието на кореновата система, като по този начин подобрява потенциала за приемане на вода и хранителни вещества от растенията. Така се осигурява максимално развитие на корените: разклоняване, плътност, маса, ефективност и впоследствие – максимални добиви.

МИКРОБТИМА РАСТЕЖ оптимизира растежа на растенията и увеличава добивите с до 20%. Стимулира устойчивостта спрямо биотични и абиотични стресови фактори. Подобрява цялостното състояние на растенията.

МИКРОБТИМА ЦЪФТЕЖ е течен микробиален тор за бърз и мощен растеж. Той активира микробиологичните процеси в ризосферата. Употребата му повишава добивите.

МИКРОБТИМА СТОП е най-новият продукт, който Plant’s Soul предлага на земеделските производители. Представлява течен микробиален тор за защита на кореновата система посредством микробиален състав, активен срещу патогени и вредители. Възпрепятства развитието на яйцата на вредителите в почвата и по листата.

ПЛАНТАГРА е един от добре наложилите се продукти на Plant’s Soul. Съдържанието на микроелементите, ензимите и другите „дребни“ частици обаче също е от огромно значение за жизненността, устойчивостта и плодородието на стопанствата. Хуминовите вещества в лигнита (напр. лигнитни въглища) се съдържат в най-големи количества. Лигнитните въглища се формират милиони години и за това време в тях се натрупва огромно количество микроелементи. Структурата на хуминовите киселини включва цяла гама биологично активни вещества: протеини, фибри, въглехидрати (над 50%), минерали и незаменими елементи за растежа, развитието и възстановяване на клетката, като #азот (N), #фосфор (P), #калий (K), #желязо (Fe), (Cu), (Zn), (Mg) … и разбира се - редкия природен селен (Se). Заради органичния си състав, хуминовите киселини, се окисляват естествено, което им дава нетен отрицателен заряд. Така положителните йони от състава на химическата формулация на минералния (изкуствен) тор, известни също като „катиони“, привличат отрицателния йон и се свързват с него. Много от хранителните вещества, от които се нуждаят растенията – като магнезий, калций, желязо и други, са положително заредени.

Листни третирания с Плантагра:

Хуминовите киселини са изключително ефективни и чрез листно третиране. Съчетани с фулвинови киселини, представляващи по-къси вериги органични молекули (молекули с ниско относително тегло), увеличават пропускливостта на жизненоважните вещества през клетъчната мембрана на растенията. Ако торовете, които ползвате са фини и имат способността да се внедрят в растението, чрез устицата (отвори, разположени в епидермиса на листата, стъблата и други органи, ангажирани с газообмена на растението по време на фотосинтезата), вие мощно ще увеличите усвояването на хранителни вещества за растението си. Повишаването на имунитета на едно растение, може да увеличи шанса му да се справи в пъти по-бързо с повреди.

plants-soul

Предлаганите биоторове се изработват, като се използват метаболитни вещества от живи микроорганизми. Продуктите помагат да се увеличи плодородието на почвата, както и растението да оформи по-добра коренова система. Биоорганичният тор съдържа живи клетки в латентна форма от специфични щамове плесени и бактерии, които са формулирани в оптимални комбинации, обясни още д-р Бадалова.

„Продуктите ни не оставят никакви токсични остатъци в околната среда и не са опасни за хората. Освен че подпомагат развитието на растенията, те отлично ги предпазват от различни патогени и неприятели. Предимството на продуктите е, че работят на база латентна форма на микроорганизмите“, обясни Георги Стефанов, регионален представител на Plant’s Soul за Северозападна България.

Цялата гама продукти за биоконтрол на Plant’s Soul може да се използва в интензивно и интегрирано производство, както и в биологичното земеделие.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.