1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Предстои откриване на "Ден на полето" в Добрич

Предстои откриване на "Ден на полето" в Добрич

Фестивалът е повод за обсъждане на важни теми в земеделието и представяне на нови технологии и продукти

Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и „Добруджански съюз на зърнопроизводителите“ ви канят на фестивала „Ден на полето“, който ще се проведе от 23 до 25 юли 2024 година в село Попгригорово, Добрич (43°32'15.0"N 27°56'36.3"E). Домакин на тазгодишната платформа е „Агрофирма Статев“.

Изданието е едно от най-мащабните регионални земеделски събития, което събира фермери от цялата страна след края на жътвата на пшеница и дава възможност за обмен на опит и знания в сектора.

Фестивалът е повод за обсъждане на важни теми в земеделието и представяне на нови технологии и продукти. Акцентите на демо платформата са пролетни култури – слънчоглед и царевица.

Над 30 фирми ще вземат участие в предстоящото издание: Металагро, Плантс Соул България, Агрозастраховане, Голдън уест сийд България, Стойчеви 57-62, КВС Агро България, КВС България, БАСФ, Байер България, ЮПЛ България, Проинтегра, Суфле агро България, Екофол, Суммит АГРО РУМЪНИЯ, Нюсийд Европа, Синджента България, Агро Био Семена, ФМС Агро България, Лимагрейн Централна Европа С.Е. - Клон България, Лидеа България, Агроферт, Лебозол България, НИК, Иновекс Машинъри, Велес Агро БГ, ДИК ИНЖЕНЕРИНГ, Тимак Агро България, Амитица, Алекто 92, Смарт Агро България, Евро Ферт, Рапул България, АГРОХОФ, Грейнстор Трейдинг, Тера Уей Промишлени Иновации.

Събитието се провежда с участието на експертите и партньорите ни от Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.Бг, като през втория ден Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ ще запознаят фермерите с услугите, които земеделският хъб предоставя. Проф. Теодора Георгиева, старши експерт към Фондация "Приложни изследвания и комуникации" ще представи темите: „ АгроХъб.БГ работи за вас“, „Програма за предприемачи“ и „Магистърска програма на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в подкрепа на агробизнеса“.

Забавлението е неизменна част от полевия празник. За музикалната програма през първата вечер ще се погрижат танцов клуб „Жътвари“ и талантливите гласове на Добрич - Ивайла Михайлова, Максим Панайотов и Димитрина Германова от „Гласът на България“.

Децата ще имат възможност да приготвят хляб по стара българска рецепта на 24.07 от 18:00, а от 20:00 ч.  Борис Солтарийски и музиканти от Ку-Ку бенд ще превземат сцената на полето. Очакваме Ви!

 

ПРОГРАМА

 

23.07 (вторник)

14:00 - Отворени врати

14:00 - 17:00 - Демо машини /демонстрации/

15:00 - Тържествена литургия

18:00 - Официално откриване

18:40 - Танцов клуб „Жътвари“

19:30 – 21:30 – Музикална програма от талантливите гласове на Добрич - Ивайла Михайлова, Максим Панайотов и Димитрина Германова от „Гласът на България“

 

24.07 (сряда)

14:00 - 17:00 - Демо машини /демонстрации/

17:00 – Агрохъб.БГ - „Услуги в подкрепа на земеделските производители“
Лектор: Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

Теми: 1) АгроХъб.БГ работи за вас 2) Програма за предприемачи 3) Магистърска програма на Софийския университет в подкрепа на агробизнеса

17:00 – Игри, организирани от ПГАС

18:00 - Деца на полето

18:00 – МЗХ, ДФЗ - дискусия

20:00 - Борис Солтарийски и Ку-Ку бенд

 

25.07 (четвъртък)

17:00 - Бой с водни пушки в царевичния лабиринт за деца и възрастни

20:00 - Полето търси талант – караоке вечер

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.