1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Решения за хранене на пролетни култури от YARA и PROSERPINA

Решения за хранене на пролетни култури от YARA и PROSERPINA

КВС Агро България на БАТА АГРО 2023

„На БАТА АГРО 2023 фокусът ни е листно хранене на слънчоглед и царевица. YaraVita са продукти от 10 години на пазара, те дават ключови хранителни елементи на растенията“, каза Анета Чолакова, търговски представител на КВС Агро България.

При слънчоглед листният тор YaraVita BRASSITREL се прилага във фаза от няколко листа до бутонизация в доза 100-300 мл/дка. Калцият е необходим за развитието на здрави и жизнени растения с добре развита коренова система. Магнезият има важна роля за дишането, фотосинтезата усвояването на фосфора от слънчогледа. Борът има важна роля за растежа на младите тъкани на слънчогледа, формирането на полена и развитието на семената, формирането на пълни пити и здрави стъбла. Манганът участва във фотосинтезата, има роля в усвояването на нитратите. Молибденът е жизненоважен за усвояване на азота от слънчогледа. Приложението на YaraVita BRASSITREL подобрява усвояването на хранителните вещества азот и сяра. Приложението на YaraVita BRASSITREL увеличава устойчивостта на растенията на неблагоприятни условия. Продуктът дава бърз ефект, който е комбиниран и с продължително действие.

Анета Чолакова препоръчва комбинацията на YaraVita BRASSITREL с биотор на PROSERPINA Silecko, създаден на базата на хелатиран цинк, необходим за нормалния растеж и развитие на растенията. Продуктът подпомага растенията при защитата им срещу биотичен и абиотичен стрес, има профилактичен ефект при болести. Цинкът е важен за функционирането на ензимите и синтеза на ауксин. Silecko доставя на растенията усвоими и напълно природни хранителни вещества, стимулира общия растеж и развитието на корена, увеличава производството на хлорофил в растението. Растенията стават по-устойчиви на полягане и пречупване. Silecko прави плодовете по-плътни, по-устойчиви на наранявания, транспорт и съхранение.

Земеделският производител Николай Койчев от с. Калитиново, общ. Стара Загора, е един от многобройните доволни клиенти на КВС Агро България. На щанда на компанията на БАТА АГРО 2023 той сподели: „Анета Чолакова тази година ни препоръча YaraMila BLUSTAR в пшеница, сигурен съм, че ще сме много доволни. Ползвали сме продукти на YARA и при сравнение с конкурентни фирми, крайният резултат е в полза на YARA.“

Земеделецът е ползвал YaraMila BLUSTAR и при слънчоглед. Продуктът съдържа азот, фосфор, калий, сяра, цинк и желязо. Стабилизираната гранула е ново научно постижение и се характеризира с контролирано освобождаване на хранителните елементи.

„Искам да препоръчам на колегите земеделци, ако искат да правят квалитетно земеделие, да ползват продуктите на YARA“, каза Николай Койчев.

„YARA е най-важният световен производител на торове. Работим в повече от 160 държави по света, една от тях е България. Много сме горди, че нашият единствен дистрибутор за България е КВС АГРО. Целият им екип е от професионалисти в торовия сектор и агрономията, заяви Никос Митилекас, маркетинг и агрономически мениджър на YARA. - Това е много важно за нас, за да предоставим решения и технологии, които развиваме в YARA. Стараем се да ги приспособим към спецификите на вашите почвено-климатични условия, като се стремим да представяме цялостни решения и услуги за българските фермери.

КВС Агро България е единствената компания в Европа, която предлага услугата PreLab, свързана с почвени и листни анализи, на базата на които изготвят схеми за торене, съобразени с конкретните резултати.

През последните години представяме дигитални технологии, за да имат фермерите прецизни решения при торенето. Много сме щастливи да бъдем на БАТА АГРО, защото имаме възможност да общуваме с фермерите и да ги подкрепяме в тяхната земеделска дейност.“

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.