1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Светослава Кочовска: Лидер сме в продажбата на торове

Светослава Кочовска: Лидер сме в продажбата на торове

Поредната силна АГРА за КВС Агро България

Много посетители и огромен интерес към торовете на YARA отчете фирма КВС Агро България след участието си на поредната АГРА в Пловдив. Компанията се представя на изложението вече 22 години и продуктите й са познати и се ползват с доверие сред земеделската общност, каза Светослава Кочовска, представител на КВС Агро България, която е категорична, че компанията е лидер в продажбата на торове.

Акцентът беше поставен на азотните торове - YaraBela EXTRAN и YaraBela SULFAN, подходящи за приложение при есенните култури. При тях качеството на гранулата е изключително високо, дава възможност за равномерно и правилно разпръскване.

За листно хранене на есенните култури предложението е приложение на продукти от био серията PROSERPINA: ANIMATE - със съдържание на аминокиселини и микроелементи, Resource Intense - на базата на екстракт от водорасли, COLOSAL - със съдържание на комплексирана мед.

Също така, за листно хранене са подходящи продукти от серията YaraVita - BRASSITREL и GRAMITREL. Листното хранене ще помогне на растенията бързо да преодолеят стреса, причинен от неблагоприятни климатични фактори - липса на влага, високи дневни и ниски нощни температури.

За предстоящата пролетна кампания от КВС Агро България препоръчват предсеитбено приложение на почвена гранула, с два основни продукта:

YaraMila BLUSTAR 12-12-17 е със съдържание на азот, фосфор и калий, сяра, цинк и желязо, като фосфорът е в две форми. Това е нова стабилизирана комплексна гранула, с контролирано освобождаване на хранителните елементи. Те са защитени и са с удължен период на разположение за усвояване от растенията в сравнение с други типове торове.

YaraMila STAR 21-17-3, е почвен тор, съдържащ азот, фосфор, калий, сяра и цинк. Направен по уникална технология, благодарение на която хранителните вещества в него се усвояват напълно и веднага в рамките на една вегетация на културата.

Периклес Силероглу

Периклес Силероглу, директор продажби на YARA за Балканите и Среден Изток

Мисията на YARA е да изхрани света и да опазва околната среда, каза специалният гост на щанда на КВС Агро България - Периклис Силелоглу, директор продажби на YARA за Балканите и Среден Изток, и допълни:

„YARA е първата компания, която преди около 110 години е изобретила торовете. Много сме горди, че това е помогнало на света да се изхранва. Философията ни е да нахраним планетата и да опазим околната среда. В тези две направления ние инвестираме, като производството ни е с минимален въглероден отпечатък. Инвестираме също така в дигитални технологии. Тук в България прилагаме дигитално решение за намаляване на дозата на приложение на торовете. Другото важно нещо за нас е да намерим правилните дистрибутори, затова сме много горди, че КВС АГРО България е наш партньор в България, защото тя е иновативна компания. Стартирахме с нея интензивно през 2005 г. и оттогава увеличихме продажбите повече от 100 пъти в България. Считам ги за мои приятели и партньори.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.