1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. УС на ДФЗ утвърди бюджет до 72 млн. лева за тютюнопроизводителите за Кампания 2020

УС на ДФЗ утвърди бюджет до 72 млн. лева за тютюнопроизводителите за Кампания 2020

Финансов ресурс в размер до 72 милиона лева по схемата за преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2020 г. утвърди на свое заседание УС на ДФ „Земеделие“. Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през поне една от годините, включени в референтния период 2007 – 2009 г. Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия (ЗТТИ).

Допустими за участие в схемата са тютюнопроизводителите, които продължават да извършват земеделска дейност. Те трябва да са регистрирани, като земеделски стопани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. или да са вписани в базата данни на производителите на тютюн. Друго условие, което им дава основание да получат субсидии по схемата, е да са собственици на животно, животновъден обект или пчелно семейство, регистрирани в системата на БАБХ. И третото условие - е да са регистрирали правно основание за най-малко 0,1 ха (чл. 41, ал. 1 от ЗПЗП).

Периодът за превеждане на финансовия ресурс е между 10 и 20 февруари 2021 г., съгласно индикативния график за плащане на ДФ „Земеделие“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.