1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ЕФЕКТИВНИЯТ ИНСЕКТИЦИД ЗА КОНТРОЛ НА СКЛАДОВИ НЕПРИЯТЕЛИ

ЕФЕКТИВНИЯТ ИНСЕКТИЦИД ЗА КОНТРОЛ НА СКЛАДОВИ НЕПРИЯТЕЛИ

Ако търсите гъвкави решения за обеззаразяване на празни складове и сигурна защита на вашето зърно, доверете се на Тализма!

Защо да допускаме заразяване на зърното, когато имаме възможността да третираме превантивно и да защитим продукцията си? В стремежа си да отговори на нуждите на съвременните земеделски стопани и да им помогне да опазят продукцията си, UPL създаде серията Тализма. Това са широкоспектърни инсектициди за защита на зърното при съхранение, които могат да се използват както за дезинсекция на празни складови помещения, така и за превантивно третиране на продукцията веднага след прибиране от полето.

Тализма е модерен, високоефективен продукт за унищожаване и дългосрочно предпазване от неприятели в празни и пълни складови помещения чрез дезинсекция или директно третиране на зърното. Той унищожава веднага наличните неприятели (моментален ефект на пиретроида) и предпазва помещенията и зърното от 6 до 18 месеца след прилагане, благодарение на дългото последействие на синергиста. Високата и продължителна ефикасност на продукта се дължи на комбинацията между неговота активно вещество - циперметрин и синергиста пиперонил бутоксид. Тализма e широкоспектърен инсектицид с отлично изчистващо заразата и дълго предпазно действие срещу всички складови вредители – гъгрици, брашнояди, зърнояди, молци, акари и много други.

Третирането с Тализма е сигурно и рентабилно решение за контрол на складовите неприятели в празните складове и при съхранение на зърното, което напълно оправдава очакванията на потребителите!

UPLTalizma

Тализма ЕК и Тализма УЛ от UPL са вашият сигурен избор срещу основните и вторични складови вредители. Третираното зърно с Тализма има карантинен срок от само 1 ден и лесно може да бъде търгувано или използвано за хранителни цели непосредствено след прилагане на продукта.

Предимства на Тализма ЕК и Тализма УЛ:

  • Бързо действие без остатъчни количества и без неприятна миризма
  • Ниска доза на употреба – 30-60 мл. от Тализма ЕК са достатъчни за дезинсекция на 100 м2 празни складови помещения
  • Подходящ за третиране на зърно при краткосрочно и дългосрочно съхранение
  • Не са необходими специализирани екипи за приложение на Тализма. Всичко се извършва механизирано от един оператор
  • Сигурност при съхранение на зърното както по време на постъпването му в силоза, така и при дългосрочно съхранение (напр. до 2 години в Държавен резерв)
  • Широк спектър на действие срещу всички насекомни складови неприятели и акари: гъгрици, брашнояди, зърнояди, молци и акари по зърното и сушените плодове и др.
  • Алтернатива на органофосфорните продукти и фумиганти. Като допълнителни предимства Тализма контролира още и зърнов бръмбар (Rhizopertha dominica)
  • Не влияе върху хлебопекарните и пивоварните качества на обработената продукция
  • Отлична предпазна и изтребваща ефикасност - живата зараза се ликвидира на 100% до три часа след третиране с Тализма
  • Тализма е фумигантът с най- кратък карантинен срок (24 часа), което го прави изключително подходящ и за третиране на зърно, предназначено за фураж, преработка или търговия.

За допълнителна информация и препоръки, на Ваше разположение са регионалните представители на UPL:

  • Северозападна България – Цветан Трифонов – 0885 980 750
  • Централна Северна България – Георги Борисов – 0887 688 199
  • Североизточна България – Мирослав Йорданов – 0883 777 475
  • Южна България – Запрян Димитров – 0888 080 623
  • Продуктов мениджър – Евгений Динев – 0886 860 301

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.