1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Ваксиплант® Дуо - новият фунгицид на UPL

Ваксиплант® Дуо - новият фунгицид на UPL

Антон Илиев, управител на UPL България

Продуктите на UPL са по-екологични, по-достъпни за крайните потребители, по-печеливши за земеделците

UPL България представи портфолиото си за 2023 г. пред гостите на Деветата национална среща на Асоциацията на земеделските производители в България, която се състоя в Казанлък. Както обикновено, всеки сезон компанията излиза с иновативни продукти и тази година не пропусна да направи това, като показа обновена продуктова листа.

„Най-важното е, че UPL работи много активно в посока устойчивост на продуктите си, което означава: по-екологични, по-достъпни за крайните потребители, по-печеливши за земеделците“, обясни Антон Илиев, управител на UPL България.

Портфолиото на UPL се разширява и в него влизат все повече продукти, ориентирани към по-строгите изисквания, които Европа налага. Компанията разполага с голям набор от биологични продукти, най-вече биостимулатори, които от една страна развиват потенциала на растенията и помагат за постигане на по-добри добиви и качество на продукцията, а от друга – са безопасни за околната среда.

През настоящата година UPL излиза на пазара с нов продукт -Ваксиплант® Дуо. Той активира естествените защитни функции на растенията, като има фунгицидно действие и предпазва растенията от болести.

Това е продукт с нов и различен механизъм на действие за комплексен контрол на икономически важни патогени, причинители на Жълта ръжда, Кафява ръжда, Мрежести петна, Септориози, Черна ръжда. Това е отличният инструмент за контрол на резистентност и е ефикасен срещу резистентни щамове. Притежава благоприятен екологичен профил, трансламинарно, системно, акропетално и базипетално действие. Намалява стреса при културите.

Ваксиплант® Дуо съдържа Бета-Д-Глюкан – ново активно вещество, класифицирано като вещество с нисък риск. Ваксиплант® се прилага листно, като стимулира естествената защита срещу заболявания при зърнени култури: пшеница (мека и твърда), ечемик (включително пивоварен ечемик), ръж, тритикале, овес, спелта, елда, като засилва тяхната устойчивост срещу патогени и по този начин намалява прага им на вредност. Продуктът е подходящ както за първо, така и за второ третиране при необходимост.

Използването на Ваксиплант® Дуо доказано оптимизира разходите за единица площ. Има много добра комбинация от цена и качество.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.