1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Hi CORN на Косад Семанс обещава високи добиви!

Hi CORN на Косад Семанс обещава високи добиви!

Земеделският стопанин Атанас Жечев от община Балчик разчита на иновативната технология при царевица

Перфектни царевични посеви, много добре развити растения, които са заложили по два кочана - така изглежда царевицата от технологията Hi CORN на Косад Семанс в полетата на земеделския производител Атанас Жечев в община Балчик. Сеитбата на двата хибрида с ФАО 350 е извършена на 7 април по схема през два реда. Технологията включва двата продукта, които цъфтят и се опрашват по различно време. По този начин се постига по-дълъг период на опрашване, който води до много по-добро озърняване.

„Чрез тази технология царевицата има по-голяма възможност да издържи на стресови условия. Знаем, че по време на опрашване има както високи температури, така и валежи. С двата хибрида искаме да избегнем неблагоприятните условия", подчерта Атанас Йовчев - мениджър за Североизточна България на Косад Семанс.

В момента на полето се наблюдава 100 % озърняване на кочана. „На полето ясно се вижда разликата в изметляването и опрашването на двата хибрида. „Това е нашата цел - този разширен и удължен момент на опрашване, който е предпоставка за добри резултати", допълни още Атанас Йовчев.

 

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.