1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Използването на качествен посадъчен материал е темата на специализиран семинар в Плевен

Използването на качествен посадъчен материал е темата на специализиран семинар в Плевен

Форумът ще се проведе на 8 септември, четвъртък, в салона на Института по лозарство и винарство в Плевен.

 

Областната служба за съвети в земеделието в Плевен, Институтът по лозарство и винарство съвместно с екипа, работещ по проект ФАМАД за развитие на лозарството и овощарството, вече подготвят провеждането на специализиран семинар в Плевен на тема "Използването на висококачествен посадъчен материал съгласно условията на Европейския съюз – основа за успешно лозарство". Форумът ще се проведе на 8 септември, четвъртък, в салона на Института по лозарство и винарство в Плевен.

Форумът ще бъде открит от д-р Милка Нанова, началник сектор на Областната служба за съвети в земеделието в Плевен. Темата "Актуално състояние и тенденции в сектор "Лозарство" ще бъде представена от Красимир Мишев, старши експерт в Областната служба за съвети в земеделието. За лозарите е знайно, че използването на качествен материал е най-сигурната гаранция за добро лозарство. Ст.н.с. д-р Виолета Димитрова, директор на Института по лозарство и винарство, ще представи пред участниците в семинара темата "Производството и използването на висококачествен посадъчен материал – основа за успешно лозарство". В рамките на форума ще бъдат припомнени и актуалните законови предпоставки и административни процедури за производството и търговията с лозов посадъчен материал, както и задачите, които стоят пред Националната служба по растителна защита и нейните поделения по места по отношение на контрола на здравния статус и качеството на лозовия посадъчен материал.

Националното сдружение на производителите на лозов и посадъчен материал ще бъде представено от н.с. Атанас Павлов от Института по лозарство и винарство.

В хода на срещата ще бъдат обсъдени и някои проблеми в лозарството, които ще бъдат представени пред аудиторията от научни сътрудници на плевенския институт./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.