1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. ЛИДЕА представи платформа на добрата и качествена селекция!

ЛИДЕА представи платформа на добрата и качествена селекция!

Край село Паскалево фирмата събра земеделци от Добруджа, за да покаже високодобивна генетика при пшеница, рапица, слънчоглед и царевица

Традиционната платформа на фирма ЛИДЕА събра край земеделски стопани от Североизточна България. На място те се запознаха с продуктовата листа при пшеница на френската компания.

монтекристо
 

„Новите сортове пшеница на ЛИДЕА са Монтекристо CS и Сомтуозо CS. Те са представители на най-новата ни генетика. Характеризират се с отлична устойчивост на листни заболявания и много добра толерантност спрямо базично гниене“, подчерта продуктовият мениджър Станой Михов. „Монтекристо CS е с ранен цъфтеж, много подходящ за почвено-климатичните условия на България. Сомтуозо CS е с много висок потенциал за добив, средно ранен цъфтеж и при оптимални условия може да даде изключителни добиви“.

Сомтуозо

При рапицата акцент беше поставен върху хибридите ЕС Капело, ЕС Капело протект и ЕС Навиго, представени от Мариян Михайлов, търговски представител за Североизточна България. „80 % от рапицата на полето е нова генетика. Тук виждаме много добре опазени посеви, навременно изведени третирания. ЕС Капело е нашият нов флагман, който препоръчваме на земеделските стопани. ЕС Капело протект е нова концепция с 3 % семена ЕС Алисия. Това е хибрид, който цъфти 10 дни по-рано от основния ЕС Капело. Целта е вредителите по цветовете да са привлечени от него и да не окажат влияние върху основния хибрид“, подчерта Мариян Михайлов.

Текст: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.