1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Лимагрейн – нови решения за рентабилно производство

Лимагрейн – нови решения за рентабилно производство

Компанията представи нови хибриди и проекти за рентабилно земеделие 2020 г.

Първи семинар на Лимагрейн за 2020 г., посветен на новите хибриди и проекти на компанията, се проведе в изисканата обстановка на хотел РИУ – Правец. Основната грижа на Лимагрейн е оптимизиране на полското производство при двете пролетни култури – царевица и слънчоглед, за постигане на максимални резултати.
 
Портфолиото слънчоглед е надградено с нови хибриди, с още по-висока устойчивост на последни раси мана. SUNEO брандът продължава да е водещ при маслодайната култура, заедно с ORХ хибридите, които са решение срещу паразита синя китка.
 
„Генетическата устойчивост е последната бариера, която се явява пред патогените на маната и паразита синя китка, и това е най-надеждният начин, чрез който може да се упражни контрол върху тези два икономически редуциращи добива фактори“, коментираха специалистите на Лимагрейн.
 
При царевицата компанията през последните две години лансира концепцията HYDRANEO, като софтуерен продукт и като генетика, и STARCOVER като технология за третиране на семената с биостимулатор.
 
Лимагрейн не изостава и от последните тенденции на пазара, а именно дигиталното земеделие. В тази връзка беше обявен старт на един от големите проекти в тази област - АGRILITI -чиято цел е да подпомогне земеделските производители в усилията им за постигане на по-висок добиви. AGRILITY e модерен софтуерен продукт, при който чрез прецизни изчисления в комбинация със сателитни снимки, се дава възможност за определяне на променливата сеитбена норма (при царевицата), проследяване на развитието на биомасата (всички култури), прогнозиране на добива и определяне на най-подходящия момент за жътва.
 
Семинарът беше открит от Венета Мурзова, мениджър за България на Лимагрейн, която пожела на земеделските производители още по-големи успехи в партньорството със семенарската компания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.