1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. myKWS: Нова онлайн платформа за фермери

myKWS: Нова онлайн платформа за фермери

Дигиталните услуги вече са обединени в новата онлайн платформа myKWS

С цел ефективно използване на ресурсите и оптимизиране на производствените процеси в растениевъдството, фокусът все повече пада върху дигиталното  земеделие. В светлината на това KWS също разширява портфолиото си. Дигиталните услуги вече са обединени в новата онлайн платформа myKWS, за да подпомагат фермерите в успешното отглеждане на хибриди и сортове.

„През последната година фермерите вече имаха достъп до специализирана информация и дигитални инструменти на нашата платформа myKWS“, обяснява Марк Биери, който е отговорен в KWS за внедряването на новата платформа. „С myKWS създадохме допълнително нова, ясно оформена и персонализирана начална страница, която сега предоставя на всеки земеделски производител всяка по-конкретна информация от преди - всичко съобразено точно с техните земеделски операции.“ Това включва например данни за времето, текущи пазарни анализи и данни за цените на пшеница, рапица, царевица. Потребителите на инструменти на KWS, базирани на площ, автоматично се насочват към персонализираната начална страница след влизане, докато всички останали потребители могат просто да активират тази област. Полетата могат също да бъдат маркирани или качени на централна карта. След това маркираните полета се показват с цветно кодиране и икона за изрязване на обзорната карта. Нова функция са Картите за контрол на виталността. Тези карти показват жизнеността и растежа на растенията, като по този начин ясно показват разликите в развитието. Изображенията, освен ако не са възпрепятствани от облаци, се актуализират веднъж седмично въз основа на сателитни изображения, което позволява на фермерите да следят развитието на своите полета в течение на времето. Биери: „Естествено, личният контакт на място от нашите търговски представители остава много важен. С myKWS въпреки това разширяваме нашето портфолио, за да включим например експертни консултации чрез услугата ни за електронна поща. Към това се добавя информация за използваните на база на площ инструменти и покани за събития или информация за нови хибриди. "

Разширената услуга myKWS може да се използва от фермери със земеделие от всякакъв мащаб и всякакъв вид, независимо от отглеждания хибрид или сорт култура. Възможни са нови регистрации по всяко време на www.kws.bg/mykws.

Награди за myKWS

Паралелно с лансирането на новата онлайн платформа, myKWS вече получи множество награди: Победител в iF Design Award 2020 (категория Service Service) и Red Dot Design Award 2020 (категория Digital Service), Bronze в конкурса Art Directors Club 2020 (категория уеб услуги) и номинация в наградата UX Design Award 2020 (категория цифрови приложения). Наградите бяха присъдени като признание за удобството на потребителя на портала и предлагането на подходящи и специално пригодени решения за специални потребителски групи.

За информация: Ето подбор на цифровите услуги, предлагани от KWS:

Сателитни снимки, карти на виталността и влажностПозволява проследяване на целия вегетационен период и показване на актуализиран анализ на биомасата и влажността на полетата с цел да се оцени моментния здравен статус на културите.

Оптимална гъстота на сеитба на царевица

Дигиталният инструмент „Променлива сеитбена норма“ определя идеалната сеитбена гъстота на царевицата въз основа на съответните почвени условия. KWS комбинира сателитни изображения, предоставящи обективни данни с дългогодишни емпирични стойности и специфично за хибрида ноу-хау - защото не всички хибриди реагират еднакво на промени в сеитбената гъстота.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.