1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Репродуктивните биотехнологии в животновъдството в България

Репродуктивните биотехнологии в животновъдството в България

На пресконференция ще бъдат представени резултатите от научна програма

Първата пресконференция по изпълнението на двугодишна национална научна програма „Репродуктивните биотехнологии  в животновъдството в България“ – Репробиотех, с водещ партньор Тракийски университет ще се проведе на 16.01.2019 г. от 12 часа.  Събитието ще се състои в сградата на Тракийския университет, Студентски град, Ветеринарномедицински факултет, корпус 6, катедра „Акушерство, репродукция, репродуктивни нарушения“, зала 399-15 (Библиотеката на катедрата).

За първи път през месец ноември 2018 г., МОН стартира двугодишна национална научна програма „Репродуктивните биотехнологии  в животновъдството в България“ – Репробиотех.


Изпълнението на програма е възложено на консорциум между Тракийски университет, БАН, Селскостопанска академия, Аграрен университет – Пловдив и Университет за хранителни технологии – Пловдив. В този консорциум водещият партньор е Тракийски  университет – Стара Загора, а координатор от страна на университета е проф. д-р Наско Василев, зам.-ректор на ТрУ.

Тракийски университет е класиран за водещ партньор по програмата на база на научния рейтинг на научните институции в България за 2018 г.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.