1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над страната преминава студен атмосферен фронт

Днес над страната преминава студен атмосферен фронт

Ще има усилване на вятъра от запад-северозапад, с пориви до 24 м/с

Днес, по преминаването на студен атмосферен фронт, на много места от запад на изток ще превали дъжд. Преди обяд в Източна България все още ще духа югозападен вятър, а в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад - ще умерен и временно силен. Ще се задържи топло за сезона с максимални температури между 8° и 13°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи; вечерта ще започне да се повишава. Tова е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, на много места ще превали дъжд, над 1300 метра – сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.