1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над страната ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността

Днес над страната ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността

Снимка:

Максимални температури - между 11° и 16°

Днес над страната ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Без валежи. В Източна България ще продължи да духа север-североизточен вятър, вече умерен, а до края на деня още ще отслабне. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Сутрешните температури ще са по-ниски в сравнение с предишните дни - минималните между 2° и 7°, в София - около 3°. Дневните ще се повишат и ще достигнат 14° - 19°, в София - около 15°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще остане ветровито, но вече вятърът ще е умерен, от север-североизток, а до края на деня съвсем ще отслабне. Максимални температури - между 11° и 16°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево. Силният североизточен вятър малко ще отслабне, за кратко ще бъде от север. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра: 1-2 градуса над нулата.

През следващите дни повече ще са слънчевите часове преди обяд, по-често значителна ще е облачността около и след обяд. Само на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните между 13° и 18°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.