1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес облачността над страната ще се задържи значителна

Днес облачността над страната ще се задържи значителна

Максималните температури ще са между 17° и 22°

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Днес облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има краткотрайни, на места в Централна и Източна България временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, има условия за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°.  Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област - временно интензивни и значителни по количество. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 17-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.