1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт

Днес от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт

Снимка:

Ще има превалявания, придружени с гръмотевици

Днес, 24 май от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи. Отначало в северозападните райони, а по-късно и в по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици. По- интензивни ще са валежите в централната част на Северна България. В крайните източни райони ще превали едва през нощта срещу сряда. Ще духа до умерен вятър от юг, югозапад, около и след обяд, в западната половина на страната - от запад, северозапад. Максимални температури между 21° и 26°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. В следобедните часове ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи, но превалявания ще има едва през нощта срещу сряда. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще са 21-24°. Вълнение на морето 2-3 бала, температура на морската вода 17°-18°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.