1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява

Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява

Вятърът в повечето райони ще стихне

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца - вечерта от запад ще започне да се повишава.

Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, най-късно над Източна България, където през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд на места в Западна, а след обяд и в Централна България, по преминаването на студен атмосферен фронт, ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 7°-8° в северозападните райони до 14°-16° на места в източната половина от страната. В новогодишната нощ студеният атмосферен фронт ще достигне и Източна България и на места там ще превалява дъжд, а над останалата част от страната ще се изясни. Вятърът в повечето райони ще стихне, само в Източна България ще се задържи до умерен от запад-северозапад. Температурите в полунощ ще бъдат между 2° и 7°, в Източна България – до 10°-12°. Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. На места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд, а над 1700 метра - сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще продължи да духа умерен югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд, а вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.