1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще бъде облачно и мъгливо

Днес ще бъде облачно и мъгливо

Снимка:

Максималните температури ще са от 5°-6°

Атмосферното налягане е близко до средното, но през деня значително ще се понижи.

Днес ще бъде облачно и мъгливо. Започналите в западните райони валежи ще продължат, а след обяд и вечерта ще обхванат Централна и Източна България. Ще духа до умерен, в източната половина от страната и временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до към 15°-16° в източните. През нощта срещу вторник валежите ще продължат, но след полунощ от запад ще започнат да спират. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Отначало в масивите от Западна България, а около и след обяд и в Рило-Родопската област валежите ще се усилят и ще са значителни по количество. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. През деня ще е почти без валежи, вечерта и през нощта срещу вторник от юг ще завали слаб дъжд. Ще духа до умерен, след обяд временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.