1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще остане облачно с валежи от дъжд, значителни на много места

Днес ще остане облачно с валежи от дъжд, значителни на много места

Снимка:

Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър в 6 области на страната

НИМХ обяви оранжев код за 6 области заради интензивни валежи и силен вятър. Това са областите Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

В тези области се очакват количества на валежите между 35 и 50 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър с пориви до 24 м/с.

За 8 области е обявен жълт код заради обилни валежи от дъжд. Това са областите Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Бургас.

Жълт код е обявен за 5 области в Северна България, но за поледици. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Днес ще остане облачно с валежи от дъжд, значителни на много места, главно в Южна България. В Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максималните температури отново ще се в широки граници - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които привечер временно ще спрат. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.