1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност

Днес в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност

Максималните температури в районите с по-трайна мъгла ще са между 1° и 5°

Днес в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня постепенно видимостта ще се подобри. Облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, като привечер от запад ще се увеличи и вплътни. Почти тихо време. Максималните температури в районите с по-трайна мъгла ще са между 1° и 5°, в по-високите части 7° - 9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде облачно, в сутрешните часове с намалена видимост. Почти тихо. Максималните температури ще са 6° - 8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 – 3 бала.

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд и привечер - предимно значителна. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6° - 7°, на 2000 метра – около 2°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, доближавайки се до средното за месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.