1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще са между 5° до 10°

Максималните температури днес ще са между 5° до 10°

Преди обяд на много места в низините и равнините ще има ниска облачност или мъгли

Преди обяд на много места в низините и равнините ще има ниска облачност или мъгли, които постепенно ще се разсеят и намалеят, и в следобедните часове над по-голямата част от страната вече ще е слънчево. Максималните температури ще са между 5° до 10°, в Дунавската равнина малко над -0°, в София - около 8°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието преди обяд значителна облачност ще има, главно над северното крайбрежие, която ще намалее и в следобедните часове навсякъде ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от южната четвърт. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 3-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад, до умерен и с него ще прониква по-топъл въздух. Максимална температура на 1200 метра 6-7°, на 2000 метра около 0°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.