1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността от запад ще се разкъсва, над Източна България през целия ден ще остане значителна

Облачността от запад ще се разкъсва, над Източна България през целия ден ще остане значителна

Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 9° и 14°

Днес, 2 март облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане значителна, а до обяд ще има и валежи. Разкъсвания на облачността ще има там към края на деня. Вятърът от северозапад ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 9° и 14°, в София около 10°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Над планините облачността от запад също ще намалява и над масивите от Западна България през почти целия ден ще бъде слънчево. В планините от останалата част на страната до обяд на места ще има слаби валежи от сняг, но след обяд и там облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен, предимно северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, като разкъсвания и намаления на облачността ще има по-късно през деня. До обяд на места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът от север-северозапад към края на деня ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще бъдат 9°-10°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.