1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Обявен е жълт код за мъгла в 22 области

Обявен е жълт код за мъгла в 22 области

Над планинските райони и Западна Тракия ще бъде предимно слънчево

Днес, 6 деември над Дунавската равнина, Югоизточна България и по горното течение на Струма ще бъде мъгливо, като временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Жълт код за мъгла е обявен в 22 области на страната за 6 декември, сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Областите, за които важи жълтият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Пазарджик, София, София-област, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Над планинските райони и Западна Тракия ще бъде предимно слънчево. Тихо време. Максимални температури ще са между 7° и 12°, в районите с трайна мъгла и по-ниски. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември и няма да се променя съществено.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Максималните температури на въздуха и морската вода 10°-12°. Вълнението на морето ще 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.