Обявен е жълт код за силен северозападен вятър за цялата страна

Снимка:

Ще бъде облачно и ветровито

Днес, 5 февруари 2020 г. ще духа силен северозападен вятър с пориви до 15-20 м/сек. Ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, по-дебела през нощта срещу четвъртък - до 10-12 см. Ще има виелици и навявания.  В Странджа през нощта срещу четвъртък в почти цялата област, с изключение на крайбрежието на морето, ще завали сняг. Ще духа умерен до силен западен вятър, през нощта срещу четвъртък силен северен и в съчетание с вятъра ще има виелици.

В севроизточна България ще духа силен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север и още ще се усили - пориви до 24-26 м/сек. Ще вали дъжд, който вечерта ще премине в сняг и ще се усили. До сутринта в четвъртък ще се образува неравномерна снежна покривка със средна дебелина около 15 см. Ще има виелици и преспи.

Днес ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, но с понижението на температурите до края на деня и през нощта, дъждът в цялата страна ще премине в сняг. Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще започне да се ориентира от север и в североизточните райони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Към 14 часа температурите ще бъдат между 2° и 7°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за февруари и ще започне бавно да се повишава. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който постепенно ще се ориентира от североизток и ще се усили до бурен. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат: на 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които през нощта ще започнат да преминават в сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през нощта ще се ориентира от север. Максималните температури ще бъдат 7° - 8°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но през нощта срещу четвъртък ще се усили до 4 - 5 бала.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.