1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. От северозапад валежите постепенно ще спират

От северозапад валежите постепенно ще спират

Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд е обявен за 4 области на страната

Днес, 4 февруари от северозапад валежите постепенно ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса. В Източните Родопи и Югоизточна България валежите ще са значителни и ще спрат едва през нощта. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и временно силен, запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°.

Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд е обявен за областите Кърджали, Ямбол, Бургас и Хасково. В тези райони ще има значителни валежи от дъжд, сумарно за денононщието 20-25 л/кв.м. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за февруари.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, но след обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух, но през деня ще отслабне до умерен. Към 14 часа температурата на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. И по южното крайбрежие вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен до силен. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще отслабва и след обяд ще е 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.