1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. По-значителни ще са валежите днес в северозападните райони, в Централна България и планините

По-значителни ще са валежите днес в северозападните райони, в Централна България и планините

Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните между 11° и 16°

По-значителни ще са валежите днес в северозападните райони, в Централна България и планините. Ще духа североизточен вятър, в Дунавската равнина и Източна България - умерен до силен. Понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са между 4° и 9°, максималните между 11° и 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, по-значителни над южните райони. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максимални температури 13° - 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е 8°- 10 °.

В планините ще е облачно, ще превалява сняг. Вятърът ще е умерен и силен от север, североизток. Температурите ще се понижат още и максималната на 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра минус 1°.

Във вторник ще бъде хладно и предимно облачно. На места в Централна и Източна България все още ще превалява дъжд. Там ще духа и северен вятър - умерен, по морския бряг до силен.

В сряда облачността бързо ще намалее, над по-голямата част от страната до слънчево време. Ще започне повишение на температурите. И в четвъртък над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. В източните райони, където ще продължи да духа до умерен северен вятър, облачността ще е по-често значителна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.