1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Температури между 11° и 16° и предимно слънчево

Температури между 11° и 16° и предимно слънчево

Над Западна и Централна България ще има мъгли или ниска слоеста облачност до обяд

До обяд на много места в низините и котловините на Западна и Централна България ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде почти тихо, в източните райони със слаб южен вятър.

Предимно слънчево и сравнително топло ще бъде в планинските райони. Максималните температури ще са между 11° и 16°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. Тaкава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб от югоизток-юг. Максималните температури ще са 12°-14°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 2-3 бала.
Поради съществуващата температурна инверсия, времето в планините ще бъде най-приятно, предимно слънчево и топло. Вятърът по билата ще е слаб до умерен от юг, югозапад. Дневните температури ще се повишат с 1°-2° и на 1200 м ще е 13°-14°, на 2000 м около 8°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.