1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. За 18 области е в сила жълт код за силен северозападен вятър

За 18 области е в сила жълт код за силен северозападен вятър

Снимка:

Температурите ще са между 9 и 14 градуса

В 18 области предупреждението е за силен северозападен вятър с пориви между 18 и 24 метра в секунда. Извън него остават единствено Източна и Югоизточна България.

Днес облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Температурите ще са много по-ниски от обичайните за първата половина на май. Максималните в Северна България и високите полета на Западна ще бъдат между 9° и 14°, в останалата част от страната 13° - 18°, в София около 9°. Атмосферното налягане през деня ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за май. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява предимно сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. На места в южната част ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 16°-18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.