1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Значителна облачност с превалявания от дъжд

Значителна облачност с превалявания от дъжд

Максималните температури ще са между 13° и 18°

Днес облачността ще е променлива, по-често значителна. На много места ще има превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България, в отделни райони и с гръмотевици. Привечер от запад облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, в Източна България - временно до силен, а в Дунавската равнина за кратко ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София около 14°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

В планините ще е със значителна облачност, с превалявания от дъжд, а над 2000 метра ще преминават в сняг. С умерен и силен западен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Привечер на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до временно силен юг-югозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са от 13° до 18°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.