1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Балопресите BigBaler на New Holland със сребърен медал от конкурса за иновации на изложението SIMA

Балопресите BigBaler на New Holland със сребърен медал от конкурса за иновации на изложението SIMA

Наградата е признание за водещите за отрасъла характеристики по отношение на безопасността

Сребърният медал от конкурса за иновации на изложението SIMA затвърди лидерската позиция на балопресите за големи правоъгълни бали BigBaler на New Holland. Международното жури от експерти в областта на селското стопанство беше силно впечатлено от модерните характеристики по отношение на безопасността на машините, които увеличават сигурността на операторите без необходимост от специални инструменти и гарантират максимална производителност. Балопресите BigBaler са едва „най-младият“ продукт от обновената серия от професионална техника за обработка на сено и фуражи. Част от нея са и модернизираните силажокомбайни FR и новите рулонни балопреси с фиксирана камера Roll Baler за бали с висока плътност.

Балопресите BigBaler се произвеждат в световния Център за отлични постижения в областта на технологиите за прибиране на реколтата (Centre of Harvesting Excellence) в Зеделгем, Белгия. В съоръжението работят най-добрите експерти в сферата на селското стопанство, като наскоро то получи бронзов медал от конкурса за производители от световна класа (World Class Manufacturing). В завода в Зеделгем работят специалисти в областта на продуктовия мениджмънт, създаването и производството на нови продукти, както и експерти в сферата на изпитанията. Напълно интегрираният модел на работа на центъра гарантира наличието на тясно сътрудничество и непрекъснат диалог, които превръщат балопресите BigBaler в изключително конкурентоспособни, функционални и висококачествени машини. Зеделгем е дом също така на първокласните роторни комбайни CR, стандартните комбайни CX и обновената серия от силажокомбайни FR.

„Очаровани сме от факта, че журито изрази своето признание за големите крачки напред, които правим по пътя към осигуряване на максимална безопасност за операторите на съвременните балопреси BigBaler – кулминацията на 25-годишен период на непрекъснати разработки“, заяви Франко Фузиняни, директор на New Holland Agriculture. „Поели сме ангажимент не просто да работим за увеличаване на печалбите в агросектора, но и ежедневно да опитваме да подобряваме живота на клиентите си. Безопасността е на първо място в списъка ни с приоритети“.

Гаранция за сигурност и безопасност при работа

Водеща роля в процеса на проектиране на балопресите BigBaler беше отредена на безопасността. В New Holland знаят, че безопасността е от основополагащо значение. Когато за операторите е важно да приберат добивите си без компромиси по отношение на качеството, всякакви опити за „спестяване“ при производството на машините могат да се окажат фатални. Всички модерни системи за безопасност са проектирани за работа без необходимост от инструменти с бърз и безпроблемен достъп.

Инженерите на New Holland са проектирали уникална система за безопасност, при която предният капак се отваря само тогава, когато балопресата е напълно неподвижна: при изключено приспособление за задвижване (ПЗ) и задействана спирачка на маховика. Единствено когато тези две условия са налице операторът може да отключи капака с помощта на специален лост.

Страничните врати се отварят напълно безопасно с минимални усилия от страна на оператора благодарение на мощни газови подпорни елементи, които също така поддържат и страничните капаци. За сигурността на операторите способства и липсата на достъп до движещи се компоненти през контейнерите за въжетата, с които балите се връзват. Плоската сервизна платформа, разположена на върха на балопресата, гарантира безопасното осъществяване на ремонтни дейности на височина, особено тогава, когато тя е снабдена и с перила. В близост до задната подвижна стълба е поставено блокиращо устройство, което възпрепятства достъпа до възловръзвателите при дезактивиран блокаж.

Водещи за отрасъла производителност и ефективност: до 110 бали/час

Балопресите BigBaler вдигнаха летвата в сектора на балопресите за големи правоъгълни бали и се превърнаха в стандартен избор за професионално балиране, производството на биомаса и бизнеса с двигатели. Моделите от серията притежават най-високата за тази категория машини производителност от ненадминатите 110 бали/час.

Подбирачите MaxiSweep™ обезпечават непрекъснато и равномерно подаване на големи количества растителна маса, както и до 20% увеличение на капацитета на балопресите. Увеличение на плътността на балите с до 5% се постига с помощта на подсилената предкомпресионна камера с модерна технология SmartFill™ и мрежа от сензори, които помагат на операторите да контролират плътността на балите.

За създаването на прецизни карти на добивите и полските масиви са използвани технологии за управление на жизнения цикъл на продуктите от последно поколение, като системата ActiveWeigh™ за претегляне на балите в движение например, както и системи, отчитащи водното съдържание на балите, датата и часа на създаването им и тяхното GPS разположение. Благодарение на тях входните данни могат да бъдат регулирани така, че в бъдеще да се реализират по-голяма производителност и повече печалби.

За значимите предимства на балопресите BigBaler по отношение на производителността и качеството свидетелства и престижната награда AE50, която те получиха от Американското сдружение на агроинженерите и биоинженерите (American Society of Agricultural and Biological Engineers). Балопресите BigBaler са считани за един от петдесетте най-иновативни продукта, които ще навлязат в търговската мрежа през 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.