1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CR10.90 – най-големият комбайн в света

CR10.90 – най-големият комбайн в света

New Holland отново повдига летвата в зърноприбирането

В Берлин New Holland представиха новия комбайн CR, с безброй нововъведения. Новият флагман от серията CR е CR10.90. Под новото име се крият редица постижения, които го превръщат в най-големия и най-мощен зърнокомбайн в света: мощен двигател FPT Cursor 16 (Дизел на годината 2014), осигуряващ 652 к.с., огромен бункер с обем 14500 литра, гумени вериги SmartTrax с технологията Terraglide за невероятно компенсиране на вибрациите и непоколебима стабилност при всякакви условия, Varifeed хедери до 12,5 м, разтоварващ шнек до 10 м, светкавично разтоварване на бункера със скорост от 142 л/сек (т.е. пълното разтоварване приключва за малко над минута и половина!) и др.

Новият комбайн е кулминацията на 40-годишната традиция на New Holland в Twin Rotor™ технологията. Това е една изключително надеждна и ефективна система, ненадмината досега по производителност и минимални загуби. Увеличената площ на двата ротора дава възможност сепарацията на зърното от сламата да се извършва невероятно бързо и точно. От друга страна, тази система и изключително лесно да се адаптира към различен тип култури, терени и условия.    

Новият CR10.90 притежава едни от най-сигурните системи за защита при работа на полето. Това е системата Dynamic Feed Roll™, която предпазва машината от попадане на камъни в битера и роторите. Тя е изключително надеждна и иновативна, тъй като осигурява улавяне на попадналите в масата камъни без прекъсване в процеса на жътвата напълно автоматично и без да изисква намесата на оператора.

New Holland CR10.90 разполага и с последна генерация очистващи технологии Opti-Fan™ и Opti-Clean™. Те дават възможност за автоматична и независима от оператора настройка на очистващата система (възможна е и ръчна настройка) на машината в зависимост от условията на работа и терена без намесата на оператора и в реално време. Тези две системи сами по себе си увеличават производителността на машината с до 20%. Системата Opti-Fan™ регулира скоростта на работа на вентилатора в зависимост от наклона на терена, като по този начин предотвратява натрупването или по-бързото преминаване на ожънатата маса през ситата. Системата Opti-Clean™ работи с увеличен брой тактове на ситата и разполага с една от най-големите площи под обдухване – 6,5 м2. Предпочистването и горното сито функционират независимо едно от друго, давайки възможност на всеки един отделен компонент да бъде оптимизиран според случая. Системата Opti-Clean™ е уникална и в друго отношение: тя е първата, която позволява срещуположно движение на предпочистващия механизъм и горното сито, увеличавайки по този начин общата каскадна височина за по-добра разделителна способност и „по-нежно“ отделяне на зърното при значително понижени общи вибрации на машината. Резултатът – по-малко от 0,1% загуби по време на работа, независимо от условията.

Новата серия CR разполага и с изцяло нова кабина с остъклена площ от 6,3 м2, с която New Holland предефинират стандартите за комфорт в зърноприбирането. На разположение на оператора е IntelliView™ IV цветен тъч-скрийн дисплей за по-лесна работа в условия на пълен контрол над всички работни операции.

Новият New Holland CR10.90 е създаден за активна работа на полето независимо от условията. Ако се наложи да бъде на полето и през нощта, на разположение е уникалният нощен пакет от LED светлини, който осигуряват видимост до 500 метра!

Новият флагман CR10.90 е оборудван стандартно  с гумени вериги SmartTrax™ с технологията за окачване TerraglideTM, които значително намаляват уплътняването на почвата, като правят машината изключително подходяща за работа в неблагоприятни климатични условия, каквито бяха последните месеци у нас. Така оборудвана машината притежава ненадмината стабилност за работа с 12,5 м или по-големи хедери. 
През 2008 година CR9090 постави рекорд, недостижим години наред. Неговият наследник и новият флагман CR10.90 е вече факт и постигането на практика на нови висоти по производителност на тези уникални машини е въпрос само на време.

New Holland отново пренаписаха стандартите, представяйки безспорно най-големия и мощен зърнокомбайн в света – един невероятен и универсален инструмент за справяне с капризите и произволите на времето. Новата серия CR – готови за работа и по-добри отвсякога!
52363463463_530

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.