Демонстрация на японска техника зарадва земеделците от Северозападна България

Съвместна инициатива на Агро КГ, KWS и КВС Агро България

Земеделски производители от района на Монтана бяха гости на открит полски ден край с. Якимово, на който беше демонстрирана японска техника, заедно с модерни технологии при семената и торовете. Организатор беше фирма Агро КГ – официален представител на Кубота за Северозападна България, както и на торовете Яра и на семената KWS.

Земеделските производители имаха възможност да разгледат модели в мощностния диапазон от 63 до 170 к.с., в които японските конструктори са направили сериозни подобрения. „Доста голям е интересът на земеделците от Северозападна България към марката Кубота и това личи от реализираните продажби. Интересът се увеличава. Освен това предоставяме 5-годишна пълна гаранция, 3 безплатни обслужвания и възможност за лизинг с 1% годишна лихва, каза Атанас Атанасов, собственик на фирма Агро КГ.

Атанас Атанасов, собственик на фирма Агро КГ

Атанас Атанасов, собственик на фирма Агро КГ

„Най-големият трактор, който показваме, е с мощност 175 к.с. Това е моделът М 7172, с високо ниво на оборудване, с 12-инчов дисплей с подготовка за автопилот. Машината е с предна навесна система, преден силоотводен вал, кабина с въздушно окачване, активен преден мост, трансмисията е пълен Пауършифт с 30 предавки напред и 15 назад, които могат да работят и в автоматичен режим. Тракторът чудесно се справя с тежките есенни операции на полето, каза Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България.

Моделът М 6132 от новата серия М 6 е с мощност 132 к.с., като разполага с допълнителна мощност от 20 к.с. Заради завишеното си тегло машината е подходяща за тежки обработки, а оборудван с тесни гуми тракторът се превръща в универсален помощник за всеки стопанин.

Серията MGX беше представена от трактор с мощност 135 к.с., оборудван с Пауършифт трансмисия, с 8 предавки напред и 8 назад, които се включват под товар и са разпределени в три диапазона.

Край Якимово земеделците видяха и модел М5091 – 95 к.с. от серията М5, подходящ за леки обработки, незаменим помощник в смесени стопанства.

При прикачния инвентар акцент беше поставен върху стърнищен култиватор Кубота с работна ширина 3 м, като предназначението му е да работи под плужната пета и при достигане на дълбочина 35-40 см се получава добро разрохкване на горния почвен слой и размесване на растителните остатъци, т.е. резултатът е значително подобряване на почвената структура.

Беше показана и прецизна сеялка Кубота за есенници SD1450 F с вместимост на бункера 1 000 л и захват 4,5 м. Машината се зарежда лесно и бързо с торове заради големия бункер и засява с отлична точност.

 

Kubota
Kubota

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.