Изложението DLG - Дни на полето 2018 ще се проведе от 12 до 14 юни в Германия

Среща ще си дадат повече от 300 компании, асоциации и институции от Германия и съседните страни

Водещото събитие DLG - Дни на полето 2018 ще се проведе от 12 до 14 юни 2018 г. в международния център на DLG за земеделска продукция в Бернбург, Германия.

Фокусът ще бъде върху продуктивността, иновациите и новите управленчески стратегии. Среща ще си дадат повече от 300 компании, асоциации и институции от Германия и съседните страни. Ще се акцентира на ролята на отговорното ползване на ресурсите, което е ключов фактор за дългосрочна доходност. Ще бъдат представени иновативни фермерски стратегии, които включват използването на устойчиви и здрави сортове и хибриди, ефективно оборудване и интеграция на нови технологии. Това означава и използване на дигитални инструменти с цел подобряване прецизността на обработките и оптимизираното внасяне на торове и препарати.

Ще има множество демонстрации на машини, ще бъдат представени опитни полета с пшеница, биологични участъци, лекции и дискусии по различни агрономически теми. В рамките на събитието ще се проведе състезание с роботи, които изпълняват различни земеделски задачи.

Подобно събитие ще се проведе за първи път и в България – от 5 до 7 юни 2018 г., като партньори в организирането му са DLG и Аграрният университет в Пловдив.
Сред официалните медийни партньори на Международните дни на полето е АГРО ТВ.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.