1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Калин Миронов: Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, добрите обработки и на модерната технология.

Калин Миронов: Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, добрите обработки и на модерната технология.

„Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH“ в стопанството на Калин Миронов

Близо 20 години Калин Миронов се занимава със земеделие в плевенското село Петокладенци. Там е разположена базата му, както и полетата, на които отглежда предимно царевица. В годините се е уверил, че успехът на едно земеделско стопанство е комбинация от добър мениджмънт, правилен избор на култури, модерни технологии и земеделска техника.

Калин Миронов: „В момента обработвам около 5600 дка царевица, слънчоглед и пшеница, но залагам главно на царевицата. В последните години тя е една от най-доходоносните култури при нас. Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, на добрите обработки и на модерната технология.“

Основните машини, с които се работи в стопанството на Калин, са трактори и комбайни Case IH и прикачен инвентар Vaderstad, предлагани на българския пазар от Тайтън Машинъри.

 

„Тази комбинация от машини довежда до добра обработка на земята и добра реколта в последствие”, категоричен е земеделецът. 

 

Тракторите Case IH в стопанството на Миронов са от сериите Magnum и Maxxum, а товароразтоварните дейности се извършват от телескопичен товарач Farmlift 735.
“Заложил съм главно на тези машини, защото са универсални – и като цена, и качество съм много доволен от тях. Машините отговарят на своята мощност”, споделя зърнопроизводителят. 

Машините в стопанството са оборудвани с AFS навигация и GPS сигнал за корекции от „AFS RTK +“ мрежата на Тайтън Машинъри България. Технологията помага за по-добра ефективност при всички обработки – сеитби, торене, пръскане на културите и по-добра рентабилност на производството.

Калин Миронов: Както видяхте в моето стопанство съм заложил на марката Case IH и занапред мисля да продължа моето партньорство с Тайтън Машинъри”.

 

Целия разговор с Калин Миронов и споделен опит за работата му с машините на Case IH може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България https://bit.ly/3damf1x

 

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH”, може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.





 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.