1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Китайският индустриален гигант Foton Lovol – за първи път със свой кандидат в конкурса „Трактор на годината“ за 2016-та

Китайският индустриален гигант Foton Lovol – за първи път със свой кандидат в конкурса „Трактор на годината“ за 2016-та

Презентация и демонстрация на трактора Arbos 5000 в Китай за журито на конкурса

По покана на китайския индустриален гигант Foton Lovol журито на конкурса „Трактор на годината“ предприе приключенско пътуване до необятната азиатска страна, където се проведоха презентации и демонстрации на трактора Arbos от серия 5000, който е сред финалистите в конкурса „Трактор на годината“ и по-специално в категорията Най-добро съоръжение.

Тракторът е конструиран на ясни принципи: авангарден дизайн, функции, които отговарят на европейските стандарти и най-съвременни технологии, които използват най-качествени компоненти. Машината е разработена и произведена в европейското седалище на китайската компания в Италия.

Отличното съотношение цена/качество е определящо за новите трактори, които съчетават привлекателен дизайн с перфектна производителност, безопасно управление и максимална гъвкавост. Тракторите от серията 5000 са първите модели на марката, които попадат в сектора с мощност от 100-130 к.с.

Кабината е проектирана и произведена с помощта на специална инженерна концепция за коли. Олекотената, но стабилна 4-осова конструкция е оптимизирана, за да се гарантира максимална безопасност, комфорт и добра видимост, благодарение на целостта на предното стъкло.

Профилът на покрива е намален до минимум и компактните му размери предлагат ясна представа за максимална височина на трактора. Достъпът до кабината е лесен и много удобен, благодарение на по-голямата врата, която се отваря с минимално усилие.

Гамата е снабдена с 4-цилиндрови двигатели Kohler 3404 Tier IV „Diesel на годината 2015 г.“, оборудвани с SCR + DOC системи. Те отговарят на всички изисквания за компактност, висока мощност и ниска консумация, които са необходими за максимална производителност. В същото време, гарантират, че както обичайната, така и извънредната поддръжка са лесни за изпълнение. Компактните размери на тракторите оптимизират капацитета на движение на волана до 55°.

Серията 5000 е снабдена с нов преден Heavy Duty мост, който гарантира по-добро разпределение на тежестта и висока товароносимост, улесняваща всички приложения, особено на челни товарачи. Хидравличната система има общ капацитет от 110 л/мин. Печелившата карта за тази машина е нейната гъвкавост.

Трансмисията е модулна концепция, която започва със синхронизирана механична трансмисия и достига до 3-степенна превключваща трансмисия с шатъл. Това е специално проектирано и разработено от инженерното подразделение на компанията решение, така че да пасва перфектно на дизайна на трактора. Трансмисията предлага до 12 скорости между 4 и 12 километра в час. Задното 4-степенно PTO прави трактора още по-гъвкав и спестява гориво. Скоро тракторите Arbos ще се предлагат и на българския пазар.

Освен запознаване с техническите параметри на машината домакините от Foton Lovol бяха организирали за своите гости от Европа невероятно екзотично преживяване в 21-милионния Пекин, третия най-голям град в света.

Тук членовете на конкурса Трактор на годината разгледаха Забранения град, който е бил императорски дворец на 24-ма императори. Понастоящем е със статут на дворец-музей. За почти 5 века Забраненият град е бил дом на императора и неговото семейство, както и церемониален и политически център на китайското правителство.

Това е най-големият дворцов комплекс в света с повече от 8700 стаи. Простира се на площ от 74 хектара, заобиколен от широк 52-метров ров и 10-метрова стена. 1 млн. работници са участвали в построяването му. Забраненият град е част от световното културно наследство на Юнеско.

Великата Китайска стена – едно от седемте чудеса на света, също беше сред атракциите в програмата на пътуването. Тя е с обща дължина около 6500 км и е най-дългата, изградена от човешка ръка, структура на света, издигната през III век пр.н.е. за защита на северозападните граници на империята.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.