1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. LEMKEN COMPACT SOLITAIR 9 - фино полагане на семената в почвата, с изключителна прецизност

LEMKEN COMPACT SOLITAIR 9 - фино полагане на семената в почвата, с изключителна прецизност

Направете поръчка в регионалните офиси на Анимекс ЕООД

Пневматичната прикачна прецизна сеялка LEMKEN COMPACT SOLITAIR 9 се предлага в 3 и 4 м версия с фиксирана рама и с вместимост на бункера 3500 л или в хидравлично сгъваема 6-метрова версия с вместимост на бункера 4500 л.

Оборудвана е с обработваща почвата дискова батарея в размера на работната ширина на агрегата. Диаметърът на дисковете на дисковата секция е 465 мм, като всеки един от тях е захванат на собствен държател. При необходимост дисковата батарея може да се прибере, като хидравлично се повдигне на височина 25 см от терена, разстояние напълно достатъчно при всякакви условия или транспорт.

Технологично преимущество е нейният гумен валяк. С диаметър от 1064 мм той е без конкурентен аналог при пневматичните сеялки. Всяка една от 12-те гуми е захваната индивидуално на собствена ос и може да се смени изключително лесно.

Големият диаметър на гумения валяк и офсетовият захват гарантират доброто самопочистване и безпроблемна работа дори и във влажна почва. Като опция може да се монтира и трапецовиден валяк след гумите, който е със саморегулиращ натиск, посредством сензор за още по-фина подготовка на семенното легло.

Дисковата батарея, гуменият валяк и изсяващата секция са разположени централно на люлееща се ос, осигурявайки на машината перфектно копиране на терена, дори и в 6-метровата версия.

След гумения валяк и преди изсяващата секция има подравнителна греда. Тя е регулируема по дълбочина, гарантирайки винаги най-добрата подготовка на почвата.

Дозиращите апарати са 4 и са разположени непосредствено под бункера за лесна и бърза калибровка на семенната проба. Оборудвани с електрохидравличен контрол, осигуряват секционно разделение на 1,5 м и допълват функционалността и гъвкавата работа на агрегата.

Но истинският специалист за прецизна сеитба е сеещата секция. На нея са разположени 48 двойни изсяващи диска, всеки с диаметър 365 мм и гумен чистач с усилен метален връх. Разстоянието между изсяващите двойки дискове е 125 мм. Като опция може да бъде 167 мм. Всяка изсяваща двойка е паралелограмно окачена на сеещата секция и спрямо притъпкващото колело, което гарантира еднаквото изсяване и притъпкване, както в реда, така и по цялата ширина на сеялката.

Opti Disc 125 е система, разработена от LEMKEN, без аналог в този клас. Имаме безстепенно електрохидравлично регулиране на натиска на всяка изсяваща секция и контрол от компютъра на сеялката, като се осигурява натиск на всеки диск от 5 до 70 кг.

4-те дистрибутора на семето са разположени външно над изсяващата греда. Така към всички изсяващи секции семепроводите са с еднаква дължина от 1,5 м, което гарантира точността в семеподаването и съответно акуратната сеитба.

На изхода на дистрибуторите в този агрегат има монтирани сензори, като едните следят семеподаването, а другите формират следата на предварително зададената „релсова сеитба”.

Поискайте повече информация и заявете Вашата LEMKEN COMPACT SOLITAIR 9 КН само от Вашия регионален офис на Анимекс ЕООД.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.