1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Massey Ferguson обявява въвеждането на впечатляваща гама от оборудване за сено и фураж

Massey Ferguson обявява въвеждането на впечатляваща гама от оборудване за сено и фураж

Стратегията на фирмата предвижда да се въведе цялостна и пълна гама от оборудване в цяла Европа, Африка и Близкия изток

Massey Ferguson, световен бранд на AGCO, въвежда впечатляваща гама от ново оборудване за сено и фураж. Замислена и построена в предприятието на AGCO във Фойхт, Германия, тази цялостна гама обхваща широк спектър от висококачествени и енергоефективни косачки, гребла и сенообръщачки.

Стратегията на Massey Ferguson предвижда да се въведе цялостна и пълна гама от оборудване в цяла Европа, Африка и Близкия изток. Това дава възможност на клиентите да използват продажбите и опита при обслужването на професионални дилъри и дистрибутори и да бъдат уверени, че машините са подкрепени от Massey Ferguson, обясни Кембъл Скот, директор маркетинг услуги.

„Massey Ferguson е изключително успешен производител на пълна гама от трактори, техника за обработка на материали и жътва, включително комбайни с високо качество и преси. Това е логичен ход за разширяване на портфолиото на марката в техниката за сено и фуражи, изпълнявана от опитния Център за компетенции в рамките на нашата група.“

„Нашата стратегия е да предлагаме на нови и на съществуващи клиенти резултатите от сливането на тракторите на Massey Ferguson + Hay & Forage Implement + Technology, благодарение на което всеки компонент работи в хармония с другите, създавайки перфектно партньорство.“

„Пълният набор от ново оборудване за сено ще бъде постепенно предоставен на европейските пазари, заяви Адам Шериф, мениджър маркетинг в Massey Ferguson. – Ние сме в началото на стартирането на тази нова гама в Обединеното кралство и Ирландия и оценяваме възможностите на пазарите в други държави от региона EAME.“

Новата линия оборудване за сено и фуражи на Massey Ferguson се състои от:

Серия косачки DM на Massey Ferguson

  • Косачки с пет монтирани дискове от 2,06 м до 4 м работна ширина
  • Две 3 и 4 м широка полунавесна сенокосачка
  • Тежкотоварна 3 метра прикачна инсталация за косачка
  • 3 опорна прикачна косачка
  • 8.3 м и 9.3 м широки с форма на пеперуда сгъваеми косачки

TD Серия сенообръщачки на Massey Ferguson

  • Шест модела с работни ширини от 5.2 м до 12.7 м
  • Четири монтирани машини с четири, шест или осем ротора
  • Два прикачни модела с осем или десет ротора
  • RK Серия гребла на Massey Ferguson
  • Четири с единичен ротор, монтирани с лостов механизъм гребла, с работни ширини от 3,6 м до 4,5 м
  • Четири, с два ротора, полунавесни, с прикачено шаси гребла, предлагани с работни ширини до 10 м
  • Водещо четирироторно гребло, осигуряващо регулируеми работни ширини до 12,5 метра.

Серия DM режещи косачки на Massey Ferguson за грижа за културите

Гамата косачки на Massey Ferguson DM Series Disc включва огромен избор, включително dm_320светлини, монтирани дискови модели, предно и задно монтирани косачки, машини с центриран теглич, както и прикачна косачка и сгъваеми комбинации тип "пеперуди" с ISOBUS контрол.

Серията Farmer е налична с ширини от 2,0 м до 2,8 метра. Моделите на входно ниво са здрави, но леки, икономични дискови косачки за малки и средни земеделски производители. Идеални за работа зад трактори с ниска мощност, както и за такива, работещи в малки пространства, косачките могат да се „похвалят“ с характеристики, които се намират обикновено на по-големи и по-скъпи машини.

Професионалните серии, предназначени за работа в големи стопанства, включват монтирани, полунавесни и прикачни дискови косачки и косачки/кондиционери с работни ширини от 2 метра нагоре до 9.3 метра предна и задна комбинация. Създадени, за да осигурят изпълнението на задачи от взискателни оператори, косачките притежават редица уникални функции за повишаване на ефективността и по-ниски оперативни разходи.

Много от косачките са оборудвани с всепризнатата система за претоварване DriveGuard. Това предпазва силовата линия с прост и лесен механизъм, вместо болтове или щифтове.

Косачките-кондиционери с централен теглич в серията имат предимството, че са в състояние да работят наляво и надясно като обръщателен плуг. Това означава, че няма нужда да се губи време за преминаване към следващата операция.

Крайното решение се осигурява от пеперудовидни косачки. Използват се в комбинация с възможност за избор на предните монтирани косачки с работна ширина от 8,3 м за бързо, ефективно прибиране на реколтата. Още по-големи резултати се постигат от модела с 9,3 метра работна ширина с лентов откос и пълен контрол ISOBUS.

Серия сенообръщачки TD на Massey Ferguson – за леко и ефективно разпръскване

8484848484_300Гамата сенообръщачки TD на Massey Ferguson обхваща шест модела, които отговарят на широк спектър от култури и приложения. Предлагат се в работни ширини от 5,2 м до 12,7 м, всеки модел има лесно регулируеми ъгли от 15°, 18° и 20,5°, което позволява греблата да се настройват, така че да отговорят на спецификата на културите.

Четирите монтирани сенообръщачки предоставят избор от четири, шест или осем ротора в зависимост от работната ширина. Предлагат се два, осем или десет роторни-прикачни модела, които са монтирани на високоманеврено шаси. Използва се нова система, която позволява двойно сгъване по дължината, като се запазва цялостната транспортна дължина от 5.7 метра.

Всички сенообръщачки са оборудвани с шестстепенен ротор. Рамената са изградени от здрава, поцинкована стомана, която осигурява постоянна мощност дори и при най-сложните за обработка култури и при трудни условия. Те са оборудвани с изключително силни, здрави и гъвкави зъбци Super C, изработени от стомана с диаметър 9.5 мм.

Отделните ротори са задвижвани от индивидуални здрави, шестоъгълни валове чрез стабилни кардани, за да се осигури безпрепятственото предаване на мощност без откат. Използваният дизайн на роторната глава предпазва компонентите от прах и замърсяване, което гарантира безпроблемна работа и увеличава живота на съоръжението.

Серия гребла RK на Massey Ferguson за бързо и ефикасно отрязване на откос

rk_320Широк спектър от единични, дву- и четирироторни гребла в новата RK серия на Massey Ferguson предлага голям избор на навесни или прикачени модели, така че потребителите могат да направят най-точния избор на машината за техните култури, площи и трактори.

Четирите единични ротора, монтирани с лостов механизъм гребла с работни ширини от 3,6 метра до 4,5 м, са оборудвани с плаващо седло за отлична обработка и движение по земята. Роторът доставя откоса от дясната страна на машината и стабилният дизайн осигурява отлично качество и лесно осъществяване на операциите при движение напред.

Има възможност за избор на четири различни двустепенни ротора, полунавесни, с прикачени гребла, които са на разположение в работни ширини до 10 метра. Те са оборудвани с патентованата система за автоматично управление STEERGUARD, която гарантира, че греблото следва точно колелата на трактора.

Нова система на окачване с двойни оси оптимизира движението по земята и осигурява откос с перфектна форма и минимално замърсяване на фуража. Тежкотоварните версии на моделите с 8 и 10 м ширина са предназначени да се справят с високи добиви при културите и трудни условия.

Водещото 4-роторно гребло, което осигурява регулируеми работни ширини до 12,5 метра, е създадено за големи земеделски производители, които изискват формиране на точен откос при високи работни ставки. Стабилната полунавесна, с прикачно шаси машина е предназначена за транспортни скорости до 50 км/час.

Регулируемата работна ширина позволява на операторите да направят откос с оптимален размер за комбайна или балопресата. Нова система за следене на синора автоматично вдига и спуска задните ротори при синорите, като гарантира, че краищата на снопите са чисти и точни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.