1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Massey Ferguson представи своите финалисти в конкурса „Трактор на годината“

Massey Ferguson представи своите финалисти в конкурса „Трактор на годината“

В лозарско стопанство в Италия бяха тествани моделите MF 5709 Dyna 4 и MF 3710 S

Екипът на Massey Ferguson представи пред журито на конкурса „Трактор на годината“ своите финалисти в състезанието - Massey Ferguson 5709 Dyna 4 и Massey Ferguson 3710 S. В рамките на събитието се проведе презентация и полева демонстрация и тест драйв на двете машини. 


Massey Ferguson 5709 Dyna 4 – финалист в Категория „Най-полезен трактор“ за 2018-та

Новата разтърсваща глобална серия трактори MF 5700 включва два нови, трицилиндрови модели с мощност 85 и 95 к.с., които идват стандартно с реномираната предавателна кутия Dyna-4 плюс опцията кабина с окачване. Двете нови допълнения, които ще дебютират на Agritechnica 17 в Хановер на 12-18 ноември 2017 г. са произведени върху по-голямо шаси, сходно с това на съществуващата глобална серия MF 5700. Произведени в печелилата награди фабрика на Massey Ferguson в Бове, Франция, най-новите модели се присъединяват към съществуващите трактори с мощност от 100 и 110 к.с. с тяхната ръчна предавателна кутия 12 x 12 и допълнително правят серията MF 5700 по-привлекателна.

„Тези нови, трицилиндрови трактори от серия 5700 ще привлекат широк спектър земеделци, търсещи допълнителна производителност и гъвкавост – особено за работа в нивата, каза Кембъл Скот, директор Маркетинг в Massey Ferguson за Европа и Близкия Изток. - Новите функции, заедно с наскоро въведената опция Visio Roof, още повече подобряват способността им за работа с челен товарач. И накрая, реномираната Dyna-4, с четири превключвания в движение, добавя водещ за класа контрол за тези здрави и евтини „работни коне.“

Конструирани върху здравото шаси с междуосие от 2,32 м на MF 5700, осигуряващи 4,3 тона товароподемност, тези ценово-ефективни трактори са идеално пригодени за широка гама полева работа и транспорт. Те идват оборудвани с множество модерни функции, включващи хидравлични органи за управление за лекота на работата и ги правят идеално пригодени за работа с челен товарач.

Dyna-4 е високоефективна предавателна кутия, която осигурява водещо в класа, опростено и удобно управление на 16 предавки на преден и 16 на заден ход, с четири предавки Dynashift (превключване при пълна мощност и под товар) в четири диапазона. Пълзящата предавка е опция.


Massey Ferguson 3710 S - Категория „Най-добър специализиран трактор“ за 2018-та

Това е изключителна гама специализирани трактори, проектирана от опитни инженери, предлагаща най-доброто бизнес решение за лозари, производители на плодове, овощари и селски стопани със стопанства на хълмист терен. Тя представлява машина от върхово качество и въпреки това опростена, осигуряваща висока производителност, страхотна горивна ефективност, изключителен комфорт и гъвкавост.

Серията вече включва чисто новия модел Wide Fruit с по-широко шаси за страхотна стабилност, идеален също и за лозя по склонове и животновъдни стопанства с наклонени ниви.

Тракторите от серия MF 3700 са оборудвани за оптимална производителност с мощни четирицилиндрови двигатели от ново поколение, ниво 3B, от 75 до 105 к.с., развиващи по-голяма мощност и въртящ момент. Тези двигатели тип Common Rail предлагат две положения за запаметяване на оборотите на двигателя, позволявайки настройване на предпочитани стойности на оборотите на двигателя за по-лесно шофиране. Машината е с увеличен хидравличен дебит и опцията за напълно интегрирана, заводски монтирана предна навесна система, ВОМ и рама за челна товарачна уредба, позволяващи използването на по-широка гама специализирани работни приспособления.

Ниските експлоатационни разходи се предлагат от горивно ефективни двигатели, удължени интервали за техническо обслужване, по-голям горивен резервоар и подобрен достъп до капака на двигателя за зареждане с гориво. Удобството на оператора е осигурено дори при периодите със силно напрежение на засаждане и прибиране на реколтата с тиха и просторна кабина, лесни за употреба органи за управление, автоматизирани функции и лесен достъп. Видимостта е подобрена от по-малката височина на капака, постигната благодарение на монтирането на системата за контрол на емисиите отстрани на капака.

Задната навесна система е с товароподемност от 2,5 и 3 тона и фермерите могат да избират конфигурация с от два до шест разпределителни клапани, за да отговорят на нуждите си; серията MF 3700 предлага също и двупроводна спирачна система за ремарке за безопасно теглене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.