1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Международни дни на полето

Международни дни на полето

Изложението ще представи 48 опитни полета, селскостопанско оборудване и демонстрации на живо

Подготовката за второто издание на руските „Международни дни на полето“ от страна на Германското земеделско дружество (DLG e.V.) е в разгара си. След успешния старт на "Международните дни на полето в Поволжието" през 2015 г., популярното събитие на открито ще се проведе отново в близост до татарската столица Казан от 30 юни до 2 юли 2016 г.

Изложeнието е организирано от базирания в Германия организатор на търговски изложения IFWexpo, Хайделберг и неговия руски партньор Казанская Ярмарка /Казански панаир/. Събитието получава подкрепа от Германското земеделско

Общество (DLG e.V.), както и от Министерството на земеделието и храните на Република Татарстан, което ще организира цялостната програма от конференции и ще покани официални делегации и фермери от Поволжието.

Още през 2015 г. близо 150 изложители от Русия, Германия, Австрия, Финландия и Франция, сред които добре известен земеделски компании, като Kuhn, Rostselmash, Gregoire Besson, KWS и Lely, представиха най-новите си продукти пред близо 6300 посетители.

Организацията на събитието през 2016 г. отбелязва добър напредък. Подготовката на опитните полета вече започна още през август 2015 г. Докато сеитбата на зимните култури вече е завършена, засяването на летните култури, царевица, захарно цвекло и картофи ще се осъществи в края на април от татарския научно-изследователски институт по земеделие. Тъй като това събитие се провежда в съответствие с традиционната концепция на DLG-Field Days, която се прилага успешно в Германия през изминалите 26 години, специалистите от Татарския институт по земеделие ще посетят изложбата на DLG-Field Days в Мариабургасен, Германия през март за обмен на знания и опит с експертите на DLG, за да се гарантира високо качество на работа на терен в Казан.

Освен 48-те опитни полета, ще бъдат предложени допълнителни изложбени площи. Ще бъде показано селскостопанско оборудване в постоянната изложбена площ за машини и в специални сектори, определени за демонстрации на живо. Фирми, предлагащи продукти и услуги във всички сектори на селското стопанство, ще бъдат представени на изложението. Тъй като животновъдството и млекопроизводството играят важна роля в този район, тазгодишното събитие ще има нов раздел, посветен на животновъдството.

Второто нововъведение ще бъде "Potatoland" - изложбена площ за отглеждане на картофи и машини, използвани за обработка и прибиране на реколтата. Татарстан е произвел около 1.5 милиона тона картофи през 2015 г., като по този начин се нарежда на второ място сред всички други региони на Русия. Картофени растения, оборудване и машини за отглеждане, събиране, съхранение и логистика ще бъдат представени в този раздел.

Освен това, организаторите планират сравнение на култивационни методи за ранни картофи. Специално внимание ще бъде отделено на дегустацията на различни сортове картофи директно на терен.

Фирмите, които се интересуват от участие, могат да резервират щанд до 31 март 2016 г. при С IFWexpo, Хайделберг или Казанская Ярмарка.

Повече информация на http://www.mdpp.ru/de/home/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.