1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Mitas ще доставя гуми Mitas Premium за завода на CNH Industrial в Саскатун, Канада

Mitas ще доставя гуми Mitas Premium за завода на CNH Industrial в Саскатун, Канада

Те ще бъдат монтирани на новите модели въздушни колички Air Cart

Mitas Tires, Северна Америка, е подписала дългосрочно споразумение със североамериканската група CNH Industrial за доставката на селскостопански гуми Mitas Premium и джанти GKN за техните нови модели въздушни колички Air Cart, произвеждани в завода в Саскатун в Канада. Mitas ще произведе, монтира и осигури пълното сглобяване на колелата в завода си в Чарлз Сити, Айова. Mitas ще доставя гуми с шест различни дизайна, осем размера и различни джанти и цветове, за да подкрепи новия продукт Air Cart, предлаган от CNH.

Основният размер, който ще представлява значителен обем от доставката, е Mitas 800 /70R38 178D/181A8 СНО SFT, който тежи почти 680 кг. Mitas СНО (Cyclic Harvesting Operation) допринася за решаването на проблема с опазването на почвите. В сравнение със стандартната гума, гумата СНО предоставя много повече капацитет на натоварване при по-ниско налягане. Например, 800/70 R 32 СНО осигурява намаляване на налягането до 31% при същото натоварване в сравнение със стандартната гумата. Това по-ниско налягане води до по-голям отпечатък с 24%.

„В зависимост от текущите и бъдещите пазарни условия става дума за доставката на хиляди гуми в завода на CNHI в Саскатун, заяви Грегъри Джилънт, директор клиенти. – Ние ще разнообразим нашето портфолио чрез разработване на други платформи освен моторизираните превозни средства, като например трактори и комбайни, където новите гуми могат да осигурят отлично представяне.“

„Превъзходният продукт, високото качество, обслужването и конкурентните цени на Mitas спечелиха нашето доверие. Ние продължаваме да разширяваме сътрудничеството си с Mitas на северноамериканския пазар“, каза Стив Тимънс, маркетинг директор на Case New Holland.

Гумите на Mitas, монтирани на новите въздушни колички на CNHI, са предназначени предимно за пазара в Северна Америка, но също така те ще бъдат изнасяни и на други селскостопански пазари, където се извършват мащабни операции по обработка на дребнозърнести култури. Освен за сглобяването, Mitas ще отговаря за снабдяването с джанти, определяне на цветовете за търговските марки Case IH и New Holland, позицията на колелата, и навременните доставки за нуждите на производството на CNHI.

MITAS като е един от водещите европейски производители на селскостопански гуми. Mitas произвежда и продава гуми под три търговски марки: собствени Mitas и Cultor и Continental по лиценз. В допълнение, MITAS a.s. произвежда и разпространява широка гама от Mitas-маркови индустриални и мотоциклетни гуми. MITAS a.s. е член на CGS ХОЛДИНГ a.s. и разполага с три производствени предприятия в Чешката република, едно в Сърбия и едно в САЩ и поддържа продажби и дистрибуторска мрежа в световен мащаб.

В България гумите се предлагат от фирма Диана ЕООД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.