New Holland Agriculture развива своята програма за устойчивост на развитието

• Първият трактор на метан от серията Т6 на New Holland достига последния етап на изпитване, в готовност за пускане в масово производство до края на годината.

• New Holland обявява две нови партньорства за изследване на иновативни решения по програмата Clean Energy Leader.

 

 

New Holland Agriculture прави следваща стъпка в развитие на своята стратегия за лидерство в алтернативните горива и възобновяеми източници в земеделието (Clean Energy Leader) и разширява обхвата й с въвеждане на иновативни решения чрез стратегически партньорство.

Карло Ламбро, Президент на марката New Holland, заяви: „Пионери сме в създаването на устойчиви, иновативни решения вече повече от 14 години. За първи път разработихме енергийно независим модел на ферма, която ще превърне земеделието в CO2-неутрален сектор и ще донесе значителни ползи за нашите клиенти. Тази година сме в готовност да предприемем по-нататъшни стъпки към превръщането на това в реалност, с нашия трактор, задвижван с метан, който планираме да навлезе в серийно производство до края на годината и да стане част от гамата на New Holland.“

 

Тракторът с метан ще влезе в гамата на New Holland през 2021 г.

Първото производствено звено на трактора T6 Methane Power, крайъгълен камък на Clean Energy Leader стратегията на New Holland навлиза във финална фаза на изпитване и през първата половина на годината първите производствени единици ще бъдат доставени на избрани клиенти в Германия, Франция, Италия, Великобритания и Бенелюкс - всички ключови пазари за трактора T6, където производството на биогаз е напреднало.

Първият трактор на метан в света ще влезе в гамата на New Holland до края на годината и ще бъде достъпен за всички клиенти в Европа и други пазари по света. Това развитие ще продължи да утвърждава безспорното конкурентно предимство на New Holland в решенията за алтернативни горива.

Вижте тракторът T6 Methane Power в действие в това видео.

 

Стратегията Clean Energy Leader разширява обхвата си с нови партньорства

Лидерът за чиста енергия продължава да разширява обхвата си, за да изследва нови области на иновации чрез партньорства. Първият проект е с италианския производител на вино Barolo Fontanafredda и има за цел да тества лозарски операции без въглерод. New Holland и FPT Industrial тестват в лозята нов трактор за биометан, създаден на базата на стандартен New Holland TK модел. Задвижва се от новия двигател FPT Industrial F28, отличен за двигател на годината през 2020 г., който осигурява същата производителност, независимо дали работи на дизел, природен газ или хибриден режим. Тракторът, тестван в лозята Fontanafredda, се задвижва с биометан, а целта е осъществяване на първото производство на вино без CO2 - важна стъпка към декарбонизация на лозарската верига на производство.

В друго партньорство с италианския производител на инструменти Nobilian, New Holland разработи иновативна концепция за електрификация на прикачен инвентар за обработване на лозя и овощни градини. Новата концепция комбинира New Holland T4.110V с външен генератор e-Source. В индустрията това  е първият генератор, задвижван от ВОМ на трактора и е единствен източник на енергия, захранващ новия e-Sprayer и e-Mulcher. Разработката е отличена с наградата за техническа иновация 2020/21 на EIMA International.

За повече информация, обърнете се към официалния вносител на New Holland за страната ИНТЕРАГРИ България – тел. 0700 46 666, www.interagri.bg

 

ИНТЕРАГРИ България АД е единствен официален вносител на марките самоходна и прикачна земеделска техника NEW HOLLAND, KINZE, BEDNAR и AGROJET за страната, като представлява още RAUCH, SOLA, KERNER, PROVITIS, BRAUN, FARMTECH, HAWE и др. Компанията разполага със собствени търговско-сервизни комплекси на територията на цялата страна и предлага цялостно продажбено и следпродажбено обслужване с интегрирани решения за земеделеието в България. За повече информация и контакти www.interagri.bg и тел. 0700 46 666.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.