1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. New Holland представи премиерно T6 Methane Power на Agritechnica 2019 - първият в света трактор с метан технология

New Holland представи премиерно T6 Methane Power на Agritechnica 2019 - първият в света трактор с метан технология

Съобщават от Интерагри България – единствен официален вносител на New Holland за страната

New Holland Agriculture представя първия в света производствен трактор T6 на метан на изложението Agritechnica. Машината бе удостоена с приза за Трактор за устойчиво развитие на годината 2020 - новата награда, представена на тазгодишното издание на „Трактор на годината®“. Съветът на журито от водещи журналисти за селскостопанска техника от цяла Европа избра T6 Methane Power измежду селектирани трактори, разделени в три основни категории и ограничен брой прототипи в напреднала фаза на тестване.

Карло Ламбро, президент на марката на New Holland, коментира: „Ние сме много горди, че получихме първата в историята награда за устойчив трактор на годината за T6 Methane Power. Това е върхът на пионерската работа на New Holland за използването на алтернативни горива чрез нашата стратегия като лидери на чиста енергия и е значителна стъпка напред по пътя към декарбонизиране на селското стопанство."

T6 Metan Power се показва в специално обособена зона на щанда на New Holland, посветена на енергийните независими решения FarmSM, за да може фермерът да се запознае с многото предимства на трактора и с това как да се възползва от работата и рентабилността на машината по най-ефективния начин.

Шон Ленън, Ръководител на управление на тракторни продукти, заяви: „Тракторът Methane Power T6, който представяме тук в Agritechnica, е първиата произведена такава машина, като технологията ще бъде достъпна за нашите клиенти през 2020 г., когато планираме да бъде пусната за продажба в търговската мрежа. С икономическите и практически предимства, които притежава тази технология, допълнително засилена при използването на биометан, очакваме голям интерес от страна на операторите и доставчиците на биогазови инсталации, както и земеделските производители с достъп до газовата мрежа. Общините също проявяват голям интерес да добавят този трактор към своите паркове от превозни средства със сгъстен природен газ, за да намалят още повече отпадъчните си газове. “

 

New Holland Methane Power T6

Механичният трактор T6 на метан: същата производителност като дизела с до 30% по-ниски експлоатационни разходи

T6 Methane Power осигурява ефективността на своя дизелов еквивалент - същата мощност при 180 к.с., въртящ момент при 740 Nm и издръжливост - с добавеното предимство до 30% по-ниски експлоатационни разходи.

Тази изключителна ефективност се предлага в екологичен пакет: в реални полеви условия тракторът T6 Methane Power произвежда 99% по-малко прахови частици от еквивалентен дизел и намалява емисиите на CO2 с минимум 10% и общите емисии с 80%.

T6 Methane Power разполага с изцяло нов двигател 6.7 литра NEF, специално разработен за селскостопански приложения от FPT Industrial, марката на силовите агрегати на CNH Industrial, и се възползва от богатия си опит в технологията за захранване на природен газ, разработен в продължение на повече от 20 години. Освен това произведените от FPT Industrial над 50 000 двигатели за природен газ свидетелстват за надеждността на тази технология и гориво.

Газовите резервоари на метановия T6 се съхраняват в същото положение като дизеловите резервоари при стандартния модел Т6, което осигурява безпрепятствен достъп до кабината, както и отлична видимост от нея.  

T6 метан мощност с биометан: към нулев въглерод

Механичният трактор T6 на метан е ключов елемент в концепцията за енергонезависима ферма на Ню Холанд, затваряйки веригата на истинска кръгова икономика, от полето до производство на енергия и обратно към полето - пълен цикъл, с почти нулево отделяне на CO2.

Земеделските производители могат да отглеждат енергийни култури и да използват селскостопански отпадъци за генериране на биометан и да захранват своя трактор с това устойчиво гориво, постигайки почти нулеви емисии на CO2. Животновъдите и млекопреработвателите могат да предприемат още повече този  цикъл, като произвеждат биометан от оборски тор, който изважда CO2 от околната среда, което води до отрицателен въглероден отпечатък.

Земеделските производители могат също така да използват страничните продукти от биодигистрацията, като естествени торове на своите полета, затваряйки кръговата икономическа верига.

Икономически и екологични предимства, демонстрирани на щанда на Power MethaneTractor T6

На специален интерактивен симулатор, посетителите на щанда могат да тестват текущите спестявания на разходите, специфични за тяхната работа, които могат да бъдат постигнати с метановия трактор T6. Изчисляването на текущите разходи взема предвид горивото и обслужването, включително масло и течности. С тази функция посетителите могат също така да определят колко могат да намалят емисиите си на CO2 с природен газ или биометан.

 

Интерагри България е единствен официален вносител на земеделска и строителна техника с марката New Holland за България. В стремежа си да предоставя качествени комплексни бизнес решения на своите клиенти, компанията представлява още добре познатите премиум марки за прикачен инвентар - Gregoire Besson, Kinze, Caffini, Agrojet, Cochet, Provitis. Интерагри България се стреми към изграждане на дългосрочни партньорски взаимоотношения със своите клиенти и партньори, като предлага интегрирани бизнес решения за земеделието с гарантирано висококвалифицирано обслужване. В стремежа си да задоволи всяка индивидуална потребност и да отговори максимално на нуждите на своите киенти, компанията развива бизнеса си интензивно. За да бъде близо до своите клиенти, разполага с търговски представители във всички райони на страната, както и с 12 продажбено-сервизни комплекси в градовете София, Стара Загора, Благоевград, Враца, Плевен, Русе, Дулово, Добрич, Велико Търново, Бургас, Харманли и Пловдив. Като част от усилията, които Интерагри полага за успешно сътрудничество с производителя, е сертифицирането на търговско-сервизните бази по програмата за качество на обслужване на New Holland Top Partner, знак за висока оценка и признание от страна на New Holland.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.