1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нов комбайн или употребяван?

Нов комбайн или употребяван?

Кое е по-изгодно?

 

Преди сезона на жътвата в малките стопанства винаги възниква въпросът - нов комбайн или втора употреба? В повечето случаи, въпреки желанието за нов комбайн, се избира компромисно втория вариант поради по-високия размер на инвестицията за нов. Тя често е неоправдана при по-малко декари обработваема земя и затова малките стопанства или купуват комбайн втора употреба, или наемат машини за сезона.

С комбайн Rostselmash NOVA Оптиком предлага подходящата машина за малките и средни стопанства, оптимална за техните площи, която е нова и с гаранция. Специалната финансова схема значително облекчава земеделците.

Защо да предпочетете нов комбайн Rostselmash NOVA, вместо употребяван?

-       Работите с технологии от последно поколение и получавате фабрична гаранция, която при добър сервизен екип и обезпеченост на резервни части Ви гарантира бърза и ефективна жътва. С покупка на употребяван зърнокомбайн винаги имате риск от непредвидени повреди и разходи за ремонти.

-       Инвестицията при покупка на комбайн Rostselmash NOVA е в размер, който изплащате сравнително бързо. От една страна работите с продуктивна машина, която води до по-високи добиви на полето, т.е. имате по-добра себестойност на продукцията. От друга - сте вложили средства, които имат добра възвращаемост на база декарите, които обработвате.  Разходът за наемането на комбайн за жътва на 1000 дка може да се съпостави с разходите за нов NOVA на изплащане. С помощта на Rostselmash Finance няма оскъпяване и първоначалната инвестиция ще възлиза в рамките на 40 000 лв.

-       С новите технологии при Rostselmash NOVA загубите от очистващата система са сведени до минимум. Комбайнът е оборудван с датчици за загубите както на ситата, така и на сламотръсите.  Концепцията на Rostselmash при всичките им модели комбайни, включително при NOVA, е да не се натоварват ситата и сламотръсите, а целият процес по очистването да става в огромните въртящи апарати.

-       Получавате високотехнологична жътва, както и при най-големите комбайни от гамата на Rostselmash. Без значение колко голям или мощен е зърнокомбайнът, при Rostselmash от 175 к.с. до 530 к.с., въртенето е еднакво, при един от двата принципа - тангенциален или аксиално-роторен. Предимство на Rostselmash е, че винаги използват въртящи барабани с голяма повърхност (600 мм при NOVA), огромен вършачен апарат с много голямо покритие на контра барабана, за да постигат отлична сепарация на всички култури - 95%, за да е по-леко на другите системи.

optikomnova_700

 

Оптиком ООД отваря гореща линия за консултации относно финансовата програма и въпроси свързани с комбайн NOVA на телефон 0887 648 912.  Повече информация може да получите и на сайта на компанията: www.opticom-bg.com  и в търговските представителства в страната.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.