1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нов модел щипка Cat® манипулира кръгли и квадратни бали без да нарушава опаковката

Нов модел щипка Cat® манипулира кръгли и квадратни бали без да нарушава опаковката

Здравата й конструкция гарантира надеждност и дълготрайност

Към гамата си от работно оборудване Caterpillar добави щипката за бали, предназначена за прикачване към мини товарачи, компактни верижни товарачи и компактни колесни товарачи, разполагащи с универсална прикачна система за мини товарачи. Универсалният захват за бали може да хваща, премества и поставя кръгли или квадратни бали, без да нарушава опаковката или да поврежда балата. Здравата конструкция на тази нова прикачка гарантира надеждност и дълготрайност.

Щипката за бали е конструирана така че да осигурява оптимална стабилност на машината при товарене или преместване на бали. Балите от пшеница, сено и други материали за фураж или слама за животни лесно се транспортират до/от опаковащата система, преместват и складират. Заоблената форма на рамото позволява на щипката да хваща здраво кръгли или квадратни бали, независимо дали са поставени хоризонтално, или вертикално.

Проектирана за голямо натоварване, щипката се предлага с размер в отворено състояние 1 803 мм или 2 133 мм, използва един хидравличен цилиндър, за да манипулира бали с различни размери, и разполага с бързи връзки на хидравличните маркучи, позволяващи бърза смяна на прикачката. Тръбната конструкция предотвратява повреждането на опакованите бали, а за максимална надеждност, дълготрайност и безопасност щипката е оборудвана с хидравлични маркучи Cat XT™-3 ES, съединения и O-пръстени, осигуряващи работа без течове. Всички маркучи притежават найлонова оплетка за допълнителна защита на оператора.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЗАХВАТА ЗА БАЛИ

 

1 803 мм

2 133 mm

 

Тегло, kg

261

263

Обща дълбочина, mm

1 550

1 631

Товароподемност, kg

1 090

1 090

Представител на Caterpillar у нас е фирма Елтрак България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.